Mariborski policisti so v minulih dneh že izpostavili dve izstopajoči vožnji v cestnem prometu pod vplivom alkohola, a kot sporočajo, je tovrstna problematika zelo pereča tudi na območju Policijske postaje Šentilj.

Tamkajšnji policisti ob pomoči policistov Postaje prometne policije Maribor na območju Policijske postaje Šentilj na področju vožnje pod vplivom alkohola posvečajo še posebno pozornost.

V soboto, 1. decembra, so združili moči in izvedli poostren nadzor cestnega prometa.

Ugotovili so sedem voženj pod vplivom alkohola, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. V šestih primerih je vrednost pokazala do 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka v organizmu, v enem primeru pa je bila ta meja celo presežena. 

To pomeni, zraven predpisane globe, še izrek prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Ob vseh opisanih kršitvah so policisti enemu vozniku, zaradi večkratnih kršitev cestno prometnih predpisov, zasegli njegovo vozilo.

Ko voziš, ne pij! Ko piješ, ne vozi!

»Ker policisti že v začetku (veselega) decembra zaznavamo povečano število voženj pod vplivom alkohola, tudi v dnevnem času, izmerjene vrednosti alkohola v organizmu pa so zelo visoke, bomo z nadzori cestnega prometa intenzivno nadaljevali,« še sporočajo iz Policijske uprave Maribor.

»Voznikom pa še enkrat več polagamo na srce, naj ne sedejo za volan, če so pred tem uživali alkoholne pijače,« še ponavljajo mariboski policisti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice