FOTO: Bobo
Po razkritju vožnje prvega moža mariborskih kriminalistov pod vplivom alkohola je generalna direktorica policije Tatjana Bobnar napovedala spremembe na mariborski upravi.

Ničelna toleranca do alkohola v prometu, ponavljajo možje v modrem znova in znova. Maribor je zato šokirala informacija, da je pod vplivom alkohola za volan sedel kar šef mariborskih kriminalistov.

Prometni policisti so v petek ponoči med rutinskim pregledom ustavili vodjo mariborskih kriminalistov Roberta Mundo, alkotest pa je pokazal, da je imel pri tem v krvi 0,51 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Prislužil si je 900 evrov kazni, 16 kazenskih točk in začasni odvzem vozniškega dovoljenja. 

Bo prekršek Mundo stal položaja?

Sodeč po sporočilu za javnost, ki ga je po sestanku med generalno direktorico policije Tatjano Bobnar in direktorjem Policijske uprave Maribor Danijelom Lorbkom, posredovala policija, pa se po prekršku Munde na mariborski policijski upravi obetajo spremembe.

Bobnarjeva je napovedala, da bodo v kratkem izvedli potrebne organizacijske in kadrovske spremembe na mariborski upravi.

Ljudje z avtoriteto morajo biti pazljivi

Munda je sicer včeraj za Radio Maribor priznal prekršek in ga obžaloval. Zanikal je navedbe medijev, da je pred policisti sprva bežal in poudaril, da je prekršek storil izven delovnega časa. Za odstop z delovnega mesta po njegovem mnenju ni razlogov, saj ni funkcionar, ampak uslužbenec.

Zaradi prekrška se je le za las izognil dokončnemu odvzemu izpita. Policijska uprava Maribor je zoper njega uvedla notranjevarnostni postopek, a kot pravijo kršitev ni take narave, da bi bila potrebna odstranitev delavca z dela. 

»Tudi policisti in vsi ljudje, ki predstavljajo avtoriteto, vzgled, morajo biti pazljivi, kaj počnejo tako v službenem kot izven službenega časa,« pravi specializantka psihoanalitične psihoterapije Tina Kralj.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
damjan kresnik (nepreverjen)

Lari fari,kaj pa če si zdravnik,potem v svojem prostem času v restavraciji ne smeš naročit svinjskih reberc za kosilo,zato ker niso kao zdrave????????????

markow83 (nepreverjen)

Ni problem v tem, da je pil alkohol. Problem je, da je vozil pod vplivom.

In reply to by damjan kresnik (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Nadzorovali bodo in nadzorujejo tudi dogajanje v prostem času, prehitevamo UDBO in to po levi !!

In reply to by markow83 (nepreverjen)

markow83 (nepreverjen)

Vožnja pod prekomernim vplivom alkohola je prepovedana, pa naj bo to v delovnem ali v prostem času.

In reply to by goostt (nepreverjen)

Starejše novice