Vir: Facebook profil SEOS Afrika
Trije Štajerci so prispeli na cilj največjega amaterskega relija na svetu.

Po 17. dneh je ekipa Mariborčanov končala avanturo, ki jih je vodila po 9000 kilometrov dolgi poti iz Budimpešte v Freetown, glavno mesto Sierre Leone. Na cilju jih je pričakala množica domačinov.

Klic divjine je prijatelje pozval na divjo pustolovščino 

Timi Božič, Rok Korošec in Blaž Tomažin sestavljajo ekipo Seos Afrika, ki se je 31. januarja s predelanim starodobnikom odpravila na Rally Budapest – Bamako. Na dan so prevozili od 300 do 500 kilometrov, dnevne počitke so imeli v za to določenih in vnaprej organiziranih bivakih. 

Po štartu v Budimpešti je sledil tridnevni maraton skozi Slovenijo in Italijo, ki se je nadaljeval po Azurni obali vse do Gibraltarja, kjer so se s trajektom zapeljali na afriški kontinent. Pot jih je nato vodila skozi Maroko, Mavretanijo, Senegal, Gvinejo in se zaključila na končni destinaciji Sierra Leone.

Po poti so naleteli na številne ovire in težave, ki so jih vse uspešno premagali. Včasih so več ur stali na mejah, imeli težave s pridobivanjem viz, morali so spremeniti načrtovano pot skozi Gvinejo zaradi politične nestabilnosti. Tik pred koncem jim je začel nagajati še njihov starodobnik Düdo iz leta 1969.

Njihova avantura je imela dobrodelno noto

Namen potovanja ni bil le v tem, da pridejo čimprej na cilj, ampak v avanturi in dobrodelnosti. Vsaka ekipa si je namreč izbrala eno dobrino, s katero so pomagali lokalnim prebivalcem. Ekipa Seos Afrika je s šolskimi potrebščinami razveselila otroke v petih državah. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice