Foto: Koruzni labirint, Nataša Drozg
V Mariboru so že četrto leto zapovrstjo postavili koruzni labirint, ki ga je doslej - a vsako leto v drugačni obliki - raziskovalo okoli 10.000 radovednežev. Ta konec tedna pa lahko labirint obiščete tudi v temi, v njem pa se bo skrivalo marsikaj.

V zadnjih letih je koruzni labirint obiskalo že 10.000 obiskovalcev in zanimivo, da se do zdaj še v njem ni izgubil nihče. Te dni labirint navdušuje predvsem otroke, ki počitnice preživljajo s svojimi starši in starimi starši.

V petek 6. in v soboto 7. avgusta, pa bo labirint, za tiste najbolj pogumne, odprl svoja vrata tudi ponoči.

»Nočni obisk je prav posebno doživetje. Orientacija je namreč v temi veliko težja, piko na i pa doda še čarobnost noči, ki jo nemalokrat popestrijo skriti obiskovalci,« poudarjajo v Društvu za preživljanje prostega časa v naravi Labirint.

Pri tem dodajajo, da je petkov obisk namenjen družinam z otroki, sobotni pa odraslim. ​Obvezna oprema so naglavne ali ročne svetilke.

Foto: Koruzni labirint, Nataša Drozg

Labirint bo v Mariboru stal, dokler ne bo potrebno požeti koruze

Podobo krave, ki zaznamuje letošnji mariborski labirint, so na koruznem polju natančno izrisali študentje mariborske Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo.

»Pri nas v Mariboru je sedemnajst točk, tri točke so pa nekje skrite ob poti, torej niso označene. Nahajamo se na vhodu, ki je hkrati edini izhod iz labirinta, po poti pa so nato označene točke,« labirint opisuje Špela Fajfar iz Društva za preživljanje prostega časa v naravi Labirint.

Iskanje zarisanih in skritih točk običajno traja okoli uro in pol. S pravilnimi odgovori na vprašanja pri posameznih točkah in geslom pa lahko sodelujete tudi v nagradni igri. Koruzni labirint pa bo odprt, dokler ne bo potrebno požeti koruze.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Jebeš labirint ... si upate ponoči mimo "kulturnega centra" Pekarna?

Starejše novice