Petčlanska družina Horvat se je odločila za postavitev lastne sončne elektrarne na strehi njihove stanovanjske hiše.

Izbrali so opcijo 'na ključ', ki jim jo je pod najugodnejšimi pogoji ponudila Energija plus. Za investitorja je Energija plus brezplačno uredila tudi vso dokumentacijo in vodila celoten projekt, prav tako pa so mu brezplačno pomagali pri pridobitvi nepovratnih sredstev Eko sklada.

Ves postopek za vas vodi Energija plus

Investitor Štefan je bil presenečen nad tem, kako je bil ves postopek enostaven in hiter: »Postavitev sončne elektrarne sem si predstavljal bolj zapleteno, vendar je Energija plus poskrbela za čisto vse, tako, da niti nisem bil kaj dosti vpleten v postopek.«

Kakšne so ključne prednosti sončne elektrarne za samooskrbo?

»Prednosti sončne elektrarne za samooskrbo so velike. Vsak mesec bomo privarčevali pri stroških elektrike, naš mesečni račun za elektriko pa ne bo več odvisen od tržnih nihanj cen električne energije. Prav tako bomo z uporabo obnovljivih virov energije prispevali k čistejšemu okolju,« ob ogledu na pravkar zagnano lastno sončno elektrarno pove zadovoljen investitor.

Zaradi naložbe v sončno elektrarno bolj kakovostno življenje celotne družine

Investitor Štefan je prepričan, da bo s to naložbo prispeval h kakovostnejšemu življenju njegove družine: »Sončna elektrarna za samooskrbo zdaj predstavlja naš lasten brezplačen vir energije za pokritje domačih potreb bo električni energiji. Ker življenjska doba elektrarne znaša 30 let in več, bomo z naložbo v postavitev sončne elektrarne na dolgi rok prihranili več kot 30.000 evrov. To, kar bomo na ta račun privarčevali, pa seveda lahko namenimo za druge izzive v življenju, ki si jih drugače ne bi mogli privoščiti.«

Energija plus za vas uredi vse od dokumentacije do priklopa sončne elektrarne. Za vse informacije so vam na voljo od ponedeljka do petka med 7.30 in 17.00 na brezplačni telefonski številki 080 21 15. Vabljeni tudi k obisku njihove spletne strani www.energijaplus.si.

S spleta

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice