FOTO: Jure Banfi
Kaj menijo Mariborčani o predlogu Liste za pravičnost in razvoj, naj se športnemu direktorju NK Maribor Zlatku Zahoviču podeli zlati grb mesta Maribor.

V Mariboru po umiku suspenza Zlatka Zahoviča prejšnji ponedeljek še vedno ni povsem potihnila afera, ki bi športnega direktorja vijoličastega kluba skorajda odnesla s položaja.

Mariborska Lista za pravičnost in razvoj, kateri predseduje Stojan Auer, je že konec marca stopila v bran Zahoviču in na seji mariborskega mestnega sveta predlagala, naj se Zlatku Zahoviču podeli zlati grb mesta Maribor.

Gre za visoko nagrado, ki jo mestni svet podeljuje podjetjem, zavodom in drugim organizacijam, organom, društvom ter posameznikom za izjemne zasluge in dejanja posebnega pomena za mesto Maribor. Si je to zaslužil tudi Zahovič?

Auer: Za dobre stvari si zasluži nagrado

Ne karanja, Zlatko Zahovič si za svoje poteze in dosežke zasluži priznanja Maribora, so prepričani v Listi za pravičnost in razvoj.

»Mislimo, da si je Zlatko, ne glede na to, kaj se je zgodilo in za kar smo se že izrekli, da tovrstnih dejanj ne podpiramo, zasluži nagrado. Treba je dati na tehnico, koliko dobrih stvari je naredil in za tiste dobre stvari se mu lahko mesto zahvali,« pravi predsednik Liste za pravičnost in razvoj Stojan Auer.

Mnenja na ulici deljena

In kaj si o nagradi za Zahoviča mislijo mimoidoči po mariborskih ulicah?

»Ja mislim, da si zasluži. Zakaj? Ker je veliko naredil, dosti je naredil,« je mnenja Gregor Šagi.

»Legenda. Partizana, Jugoslavije, Slovenije, Maribora,« je jedrnat Robert Laufen.

»Ne vem, koliko je dejansko naredil za Maribor, kot za klub. Za klub je nekaj naredil, zdaj ali si grb zasluži ali ne, to pa vprašajte še malo več ljudi,« se je izognil Andrej.

»Glede na to, kaj je bilo nazadnje in kar sem slišala, se mi zdi, da je karakterno človek, ki ima neke probleme. Ampak, kar se pa tiče samega nogometa, se mi zdi, da je nekaj naredil za Maribor in Viole,« meni Katarina.

»Ma več je takih, ki bi si ga bolj zaslužili kot on. Saj je zaslužen, ne rečem, ampak zlati grb, dajte no. Malo smešno, ne,« meni Zvonko.

NK Maribor: To je Zahovičeva osebna zadeva

Zaradi časovnice številni potezo Auerjevih privržencev ocenjujejo za nabiranje poceni političnih točk in populistično predvolilno potezo. Auer na očitke, da izkorišča afero Zahovič v politične namene, kritikom odgovarja.

»Tega ne bi mešal. To so stvari, ki jih mi v mestu imamo in to z volitvami nima nič skupnega. Problemi mesta so vse prej kot samo problemi NK Maribor,« odgovarja Auer. 

A predlogu Liste za pravičnost in razvoj se doslej ni pridružila ali odzvala nobena druga politična opcija. Auer bo menda zato kolege iz mestnega sveta k podpori predloga za podelitev zlatega grba mesta Maribor Zlatku Zahoviču pozval še pisno.

NK Maribor se do predloga ne opredeljuje, saj da gre za Zahovičevo osebno zadevo. Slednji se s predlogom namreč mora strinjati. 

Imenitna družba prejemnikov

Družba prejemnikov zlatega grba mesta Maribor je precej imenitna. Dobili so ga na primer Leon Štukelj leta 1989, pa Tomaž Pandur 1991, leto za tem še Alojz Križman, prihodnje leto pa še Alfi Nipič

Zanimivo, leta 2012 je zlati grb mesta Maribor prejel Nogometni klub Maribor »za več kot polstoletni razvoj nogometa in športa ter prispevek k promociji našega mesta«.

Kaj pa vi menite?

Si Zlatko Zahovič zasluži zlati grb mesta Maribor?

Choices

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice