Zaradi neurja z močnimi sunki vetra je na območju Elektra Maribor brez elektrike danes ostalo nekaj več kot 10.000 uporabnikov.

Nevihtna fronta z zelo močnimi sunki vetra je danes dopoldne zajela večji del oskrbnega območja družbe Elektro Maribor in povzročila izpade z električno energijo.

Prizadeta so bila območja naslednjih razdelilno-transformatorskih postaj: Ptuj Breg, Ormož, Ljutomer, Ruše, Dobrava, Lenart, Radenci, Murska Sobota, Podvelka, Rače in Slovenska Bistrica.

»Največ odjemalcev je bilo brez napajanja na področju Slovenskih goric, predvsem v okolici Ljutomera,« so povedali v družbi Elektro Maribor.

Vse razpoložljive ekipe so na terenu

Ob 9.45 je bilo brez napajanja nekaj več kot 10.000 uporabnikov. Do 12. ure so elektromonterske ekipe na terenu in sodelavci v podpornih procesih že zagotovili oskrbo več kot 7.500 uporabnikom.

»V danih razmerah si naši sodelavci ves čas prizadevajo, da bi, čim bo mogoče, ponovno vzpostavili oskrbo z električno energijo. Vse razpoložljive elektromonterske ekipe so v tem trenutku na terenu. Prioritetni cilj je, da se čim prej ponovno vzpostavi oskrba vseh naših uporabnikov z električno energijo,« so zagotovili v družbi Elektro Maribor.

Uporabnike, katerih oskrba z električno energijo je bila zaradi neurja prekinjena, v podjetju prosijo za razumevanje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice