Slika je simbolična.
Vse več slovenskih mest nudi izposojo javnih koles, s čimer omogočajo alternativo prevozi z avtomobili ali avtobusom. Mestom, ki občanom in obiskovalcem mesta ponujajo prevoz s kolesi, se bo kmalu pridružil tudi Maribor.

Sistemi izposoje koles so se v Sloveniji v zadnjem času razširili in postali priljubljena alternativa za premagovanje vsakodnevnih poti v mestih. Storitev ob tem razbremenjuje promet na cestah in zmanjšuje količino škodljivih izpustov.

Vse več mest zato prepoznava potencial razvoja kolesarske infrastrukture in vzpostavlja sisteme izposoje koles. 

Najbolj znan sistem uporabe koles je zagotovo ljubljanski BicikeLJ, ki so ga v prestolnici vzpostavili leta 2011. Od takrat je sistem postal izredno priljubljen, postopno ga širijo v vse dele mesta. Leta 2011 je bilo uporabnikom na voljo 30 postaj s 300 kolesi, zdaj je že 73 postaj BicikLJa in 730 koles.

Delež tistih, ki namesto avtomobila za premikanje po Ljubljani raje izberejo kolo, pa je vedno višji.

Tudi manjša mesta nudijo izposojo koles

Ljubljana seveda ni edina, sistem izposoje koles je urejen v številnih slovenskih mestih, ki so manjša od Maribora. 

V Velenju in Šoštanju deluje brezplačni avtomatizirani sistem BICY, Ravne na Koroškem imajo PICIKL, na Jesenicah imajo JeseNICE Bikes, sistem v Murski Soboti se imenuje Soboški biciklin, v Kranju je sistem KRsKOLESOM, v Piranu je na voljo sistem Piranko. Sistem izposoje koles imajo tudi na Ptuju, kjer so ga poimenovali Bire share Ptuj

Maribor se bo kmalu pridružil mestom, ki občanom in obiskovalcem mesta ponujajo izposojo javnih koles. Na Mestni občini Maribor so za Mariborinfo pojasnili, da so trenutno pri koncu izbire koncesionarja. 

Za začetek 15 kolesarskih postaj, nato predvidena širitev omrežja

V prvi fazi je predvidena ureditev petnajstih postaj s skupno 130 kolesi na točkah v mestnem središču in na desnem bregu Drave. Točne lokacije, kjer bodo kolesarske postaje, zaenkrat še niso izbrane.

Na občini pravijo, da je trenutno v teku pripravljanje nabora lokacij.

»V kasnejših fazah, ko bo sistem že dobro zaživel, je predvidena širitev omrežja, pri čemer bomo upoštevali potrebe in želje uporabnikov,« še dodajajo na občini. 

Iz mesta postopno umikajo avtomobile

Na Mestni občini Maribor so se že pred leti zavezali k izboljšanju kakovosti zraka in prometne varnosti, s tem pa tudi k izboljšanju kakovosti življenjskega in delovnega prostora.

Predvsem v mestnem središču, ki je zaradi gostote prometa in zgoščene poseljenosti najbolj problematično.

»Iz mesta zato postopoma vse bolj umikamo avtomobile in druga vozila na motorni pogon, dajemo prostor pešcem in spodbujamo uporabo javnega potniška prometa, predvsem pa kolesarjenje,« pravijo na občini in dodajajo, da kolo najbolje nadomesti avto, ko gre za premagovanje krajših razdalj, zlasti v mestnem središču. 

Cilj je omogočati hitro premikanje po mestu s trajnostnimi oblikami mobilnosti 

Pojasnjujejo, da si občina prizadeva vzpostavljati čim boljše možnosti za trajnostno mobilnost na svojem območju: »Kolesarjenje je ena ob najbolj trajnostnih oblik mobilnosti, zato nenehno širimo in izboljšujemo kolesarske povezave na območju občine.« 

Hkrati si mariborska občina prizadeva vzpostaviti sklenjene povezave med vsemi deli občine in središče Maribora kolesarsko povezati s sosednjimi občinami.

S tem, ko občina vzpostavlja sistem brezplačne izposoje javnih koles, zavezanost k trajnostnim oblikam mobilnosti prenašajo v prakso. Tistim, ki nimajo svojih koles ali pa se iz nekega razloga v mesto ne morejo pripeljati s kolesi, bodo namreč omogočili hitro in udobno premikanje po mestu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice