»Prostor v nočnem času postane zbirališče mladih, ki popivajo, z vandalizmom uničujejo lastnino in tako degradirajo tržnični prostor,« opozarjajo v Snagi.

Snaga je v sodelovanju z uradom za gospodarstvo in uradom za komunalo, promet in prostor mariborske občine, mestnim redarstvom in policijo pripravila ukrepe, s katerimi bodo skušali zajeziti zlorabo javne površine na Vodnikovem trgu, ki je namenjena dejavnosti osrednje mestne tržnice.

»Prostor namreč v nočnem času postane zbirališče mladih, ki popivajo, z vandalizmom uničujejo lastnino in tako degradirajo tržnični prostor, nad čimer se upravičeno zgražajo tudi prodajalci, ki jim prodajna ploščad predstavlja delovno mesto,« opažajo v Snagi.

Dodatni reflektorji in kovinske ograje

Sicer občina v nočnih urah na Vodnikov trg ne bo postavila psov čuvajev ali kamer, bo pa skušala vsaj malo omiliti trenutno stanje. Na tržnico so za čas neobratovanja postavili dodatne reflektorje, ki delujejo na senzorje. Reflektorji bodo ob zadrževanju na mestu dodatno osvetlili prostor, s tem pa razgrajače, ki uničujejo javno lastnino.

»Od danes naprej bomo od 14. ure popoldan do 6. ure zjutraj naslednjega dne postavili tudi kovinske ograje, s katerimi bomo fizično preprečili vstop na prodajno ploščad in tako skušali zajeziti zadrževanje in zlorabo te površine za druge namene,« še dodajajo na Snagi.

Četudi slednje morda ne bo zaleglo, bodo ograje opremljene z opozorili, kaj je na območju prepovedano početi: »Zavedamo se, da je to komaj prvi, a pomemben korak k ustvarjanju zavedanja in spoštovanja prostora, ki ga je mesto izbralo za osrednji tržnico.«

Na območju se bo pogosteje zadrževalo več zaposlenih s policije in redarstva

Ob podpori mestnega redarstva in policije, ki se bosta s svojimi zaposlenimi pogosteje zadrževala v tem delu mesta, bodo tako skušali preprečiti rabo tržničnih površin za druge namene, ki jim tržnične površine niso namenjene: »Prepričani smo, da mesto ponuja dovolj drugih javnih površin, kjer se mladi lahko zbirajo in veselijo, in da lokacija, kjer se dnevno odvija prodaja sadja, zelenjave in drugih pridelkov, zagotovo ni namenjeno druženju te oblike.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice