»Sreča je! V majhnih stvareh, toplih ljudeh, v stisnjenih dlaneh,« pravijo v Društvu Hiša!

Tudi decembrski dnevi bodo letos nekoliko drugačni, brez velikih prireditev, zabav, koncertov in vsega drugega prazničnega vrveža, ki smo se ga v preteklih letih tako navadili. 

Morda nas bodo letošnji prazniki nehote popeljejo nazaj k bistvu - k miru, toplini, družini.

A kljub temu praznični duh vseeno počasi prihaja v mesto, ulice se počasi kitijo v soj tisočerih lučk in smrečic, ki bodo krasila mestne trge in ulice. In zakaj ne bi košček v mozaik praznične okrasitve prispevali tudi mi, prebivalci Maribora? 

Kako lahko pomagaš okrasiti mesto?

Tudi letos sta Društvo Hiša! in Zavod Mars v sodelovanju z Mestno občino Maribor v duhu povezovanja in soustvarjanja podobe mesta, pripravila projekt skupnostnega okraševanje smrečic. 

Tokrat bo okraševanje potekalo malce drugače, okraskov za smrečice ne bodo izdelovali otroci v vrtcih in šolah, ampak vi! Vi ja! Kako? Enostavno! Zavod Mars je pripravil navodila, kako izdelati letošnje okraske, ki bodo krasili smrečice na petih lokacijah - križišče Tyrševe in Slovenske ulice, na začetku in koncu Ul. škofa Maksimilijana Držečnika, Gosposki ulici ter Poštni ulici. 

Letošnje smrečice imajo tudi svoje teme, ki so, Maribor - čarobno mesto,  Maribor - mesto dobrih ljudi, Maribor - mesto stare trte, Maribor - mesto športa, Maribor - mesto kulture.

Kaj je vaša naloga? 

Na tej povezavi si poglejte navodila za izdelavo okraskov.

V kolikor nimate materiala, ki je potreben za izdelavo, pišite na [email protected], sporočite kaj točno od potrebovanega za izdelavo okraskov bi potrebovali, materiale pa vam bodo poslali po pošti ali pa jih osebno prevzamete v Rajzefibru na Ulici škofa Maksimilijana Držečnka 2. 

Poiščite škarje, ogreje prste in veselo na delo. 

Toplo se zapnite, kape na glavo, rokavice na roke ter se od 5. decembra dalje podajte na eno izmed petih točk, kjer vas bodo čakale zelene smrečice, ki jih lahko okrasite. 

Skupnostno okraševanje smrečic je projekt Društva Hiša!, Zavoda Mars Maribor in Mestne občine Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice