Slabo vreme in nizke temperature so še drugič prestavile odprtje kopališča na Mariborskem otoku.

Kopališče sredi Maribora, srce in duša številnih Mariborčanov, bi moralo danes odprti svoja vrata. Predvidena otvoritev je bila že minuli petek, ki so jo načrtovali v velikem slogu. Namen je bil, da bi ob zaključku šole omogočili učencem brezplačno kopanje, a te načrte bodo morali prestaviti na prihodnje leto. 

Kopališče bo odprto, ko bo nad 20 stopinj

Slabo vreme je otvoritev kopalne sezone na Mariborskem otoku tako prestavilo že drugič. Uradno še tretjega uvodnega kopalnega dneva na Mariborskem otoku ne upajo najaviti, saj je vse odvisno od vremena.

»Zaradi dežja in 16 stopinj Celzija je Mariborski otok ostal zaprt,« je za Mariborinfo potrdil Robert Herga. Se Mariborski otok torej odpira jutri? »To še ne moremo potrditi. V skladu z odlokom Mestne občine Maribor mora biti Mariborski otok odprt ko je vsaj 20 stopinj in ne dežuje. Tako je odprtje kopalne sezone v Mariboru odvisno od vremena,« je še dodal Herga.

Mariborski otok bo tako po vsej verjetnosti svoja vrata odprl že jutri, ko vremenoslovci napovedujejo izboljšanje vremena. V Mariboru naj bi bilo jutri do 23 stopinj, kar je že zadosti, da se kopališče odpre.

Želijo si obnove

Na Mariborskem otoku tudi letos ni opaziti večjih sprememb, čeprav je kopališče staro že 88 let.

»Nujno potrebno je, da bi se Mariborski otok resnično rekonstruiral, da bi se stvari uredile. Mi smo z ekipo v tem trenutku naredili tisto, kar smo lahko in pa s tistim denarjem, ki ga imamo na razpolago. To pomeni, da prenavljamo vsaj otroški bazen, ki je bil dotrajan in tudi prejšnja leta ga nismo sanirali zaradi tega, ker je bilo govora, da bo šel Mariborski otok v javno-zasebno partnerstvo, ampak zaenkrat zgleda, da bo ostal v našem upravljanju in seveda nimamo nič proti. Mi se tudi nekako dogovarjamo, da bi Mariborski otok uredili v retro varjanti, kar pomeni, da bi se, glede na to, da je zaščiteno območje, uredila stavba, ploščad in bazenska ploščad. Menim, da bi si Mariborski otok zaslužil novo preobleko,« je pred dnevi povedal direktor Športnih objektov Maribor Anton Knez

Zabavni vikendi v juliju in avgustu

Pred letošnjo sezono so obnovili le otroški bazen, ki so ga osvežili in prepleskali. V juliju in avgustu načrtujejo dva vikenda zabav, na katerih bodo kopalce zabavale tudi glasbene skupine. V avgustu nameravajo prirediti obujanje spominov izpred 40-ih let. Takrat naj bi nastopili tudi znani mariborski glasbeniki, ki so bili v tistih časih na vrhuncu svojih moči, sedaj pa se po besedah pomočnika direktorja Aleša Antolinca z veseljem pridejo kopat na Mariborski otok.

Odprt bo tudi animacijski kotiček, kjer možna brezplačna izposoja pripomočkov za igranje namiznega tenisa, odbojke, bandminota, poskrbljeno pa bo tudi za otroke. Med vikendi bodo organizirali tudi razne nagradne igre in zabavna tekmovanja, program pa bomo prilagajali glede na vremenske razmere. 

Lani je Mariborski otok v 61-ih kopalnih dneh zabeležil 42.300 gostov. »Če bo šlo vreme na roko pričakujemo, če bo dobrih 40 kopanih dni, nekje med 35.000 in 40.000 obiskovalcev,« doda Knez.

Cene vstopnic ostanejo enake, torej 5 evrov za odrasle, 4 evre za mladino, po 14. uri je enotna vstopnina 3 evre in po 18. uri 2 evra za najmlajše. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
turizem po "hrvaško" (nepreverjen)

Starejše novice