Znani Slovenci in Slovenke se bodo udeležili športnega dogodka in Društvu paraplegikov Podravja pomagali zbirati sredstva za košarko na vozičkih našega kluba.

Slavni bodo na vozičkih zaigrali košarko! Dobrodelna tekma, ki Društvo paraplegikov Podravja pripravlja z namenom zbiranja sredstev za ohranjanje košarke na vozičkih. Doslej so udeležbo potrdili Nina Valič, Blaž Valič, Alenka Tetičkovič in Matjaž Latin

Na dobrodelnem dogodku bo potekala tudi licitacija dražbenih predmetov znanih Slovencev - smučke Tine Maze z njenim podpisom, boksarske rokavice s podpisom Dejana Zavca ter startni številki s podpisom Filipa Flisarja in Boštjana Klineta.

Dobrodelni projekt podpira tudi znana mariborska športnica in humanitarka Beba Ščap. »K sodelovanju me je povabila Mateja Naberšnik, ki tudi pomaga pri organizaciji. Ko mi je predstavila projekt, sem mi je zdel takoj zanimiv, saj košarke na vozičkih nisem nikoli zasledila v našem okolišu. Ker sem sama dejavna na košarkaški šoli Sani Bečirović, smo kar hitro našli skupen jezik, in začeli z organizacijo,« nam je zaupala Beba in pristavila: 

»Sama sem se osebno udeležila tudi enega treninga košarkašev na invalidskih vozičkih. Neverjetni so! Ta energija, zagnanost na treningih, sem ostala kar brez besed! Rada pomagam, če le lahko. Upam, da bomo zbrali čimveč denarja iz licitacije in prostovoljnih prispevkov, da bomo lahko s tem denarjem nakupili nove športne vozičke!«

Za dober namen gre

Ves izkupiček bo torej namenjen ohranjanju tega atraktivnega športa, ki omogoča gibalno oviranim večjo socialno vključenost v širšo družbo in boljšo kakovost življenja.

Dobrodelna tekma bo potekala v dvorani Lukna v Mariboru to soboto, 10. februarja, s pričetkom ob 11. uri.

Domača ekipa košarke na vozičkih bo odigrala revijalno tekmo, potekalo bo tudi tekmovanje v metu na koš, povabljenci pa se bodo lahko prav tako pomerili pod košem.

Častni pokrovitelj dogodka je župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec. Plesna šola Sebastian bo odplesala plesni točki, Košarkarska šola Sani Bečirovič pa bo s svojim podmladkom nastopila na parketu, medtem ko bo II. gimnazija Maribor pomagala s svojimi prostovoljci. Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor bo poskrbela za dobro počutje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice