Po dolgoletnem prizadevanju je Vinogradništvu Šerbinek od avstrijskih lastnikov vendarle uspelo odkupiti zemljišče, ki tvori slavno srce med vinogradi v Špičniku.

Malokdo ve, a slavno srce med vinogradi je bilo vsa ta leta v avstrijski lasti. Dolga leta si ga je lastil Avstrijec, ki je imel tudi slovenske korenine, a je njegova družina živela v Avstriji. Po njegovi smrti je zemljišče prešlo v last Kristine Doppler, ki živi v Gradcu in je vinograd oddajala v najem.

Visoka kupnina po trdih pogajanjih z gospo Doppler

Vinogradništvo Šerbinek je zemljišče že vrsto let najemalo, vedno pa so obstajale težnje po dokončnem odkupu slavnega zemljišča, ki tvori »srčasto cesto«. Robertu Šerbineku je po dolgih letih vendarle uspelo.

Znani štajerski vinar je nekoliko skrivnosten glede kupnine, ki jo je odšel za povpraševani kos zemlje, saj je bila ta zelo visoka. Dopplerjeva je bila po njegovih besedah dolgo nepopustljiva glede cene. Za primerjavo - po besedah Šerbineka bi za ta denar dobil vsaj tri kmetije v Halozah.

Lastnica Kristine Doppler se je vendarle uklonila in srce med vinogradi je v slovenskih rokah.

Naložba za pokoj, v prihodnosti apartmaji

Slavo o srcu med vinogradi sicer žanje predvsem kmetija Dreisiebner, iz katere se odpre sijajen razgled na srčkasto cesto, kdo pa dejansko obdeluje ta košček štajerske grude, je bilo vsa ta leta manj znano. Vinogradništvo Šerbinek pa namerava narediti zgodbo iz »srčkastega vinograda«, ne le razgleda.

Šerbinek je za Mariborinfo izpostavil, da gre bolj za »naložbo za pokoj« in da želi v prihodnosti na zemljišču urediti apartmaje in dodatno turistično ponudbo. V Vinogradništvu Šerbinek zato poudarjajo, da gre za dolgoročno naložbo, njihova pozornost pa je usmerjena predvsem v promocijo svojega vinograda.

Prve korake so že storili. Kvalitetna in med ljubitelji žlahtne kapljice precej cenjena vina Šerbinek imajo sloviti srček med vinogradi že na svojih embalažah.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
marjan penzionist (nepreverjen)

Kdo pa bo te zdaj kasiral 2 eura za pogled dol na srce? Aja,če stojite na kmetiji Dreisibner,pol verjetno njim naprej.

gostilničar (nepreverjen)

... potem pa se cesta spremeni in celotna naložba ne bo vredna nič

Starejše novice