Primerjali smo praznično ponudbo okoliških mest. Se Mariborčani upravičeno počutijo zapostavljene?

V zadnjih letih lahko v naši bližini opazimo pravi turistični bum božično-adventne ponudbe. Številna mesta v bližini Maribora kar same postavljajo trende božične turistične sezone. Ali Maribor sledi trendom, ki jih druga mesta s pridom izkoriščajo?

V prihodnjih tednih se bodo v številnih mestih pričela praznična dogajanja, ki privabijo veliko število turistov. V zadnjih letih mesta namenjajo praznični okrasitvi vse več pozornosti, z zanimivo ponudbo pa podirajo turistične rekorde. Tudi v Mariboru se praznično dogajanje začenja 25. novembra.

Vsi blestijo, kje je Maribor?

Pri praznični ponudbi v zadnjih letih blestijo tako rekoč skorajda vsa večja mesta v okolici Maribora. Gradec slovi po svojem božičnem sejmu in okrasitvi, ki privabi veliko število obiskovalcev, že več kot desetletje. V zadnjih letih je številne navdušila Ljubljana, s svojo moderno okrasitvijo. Tudi Zagreb so denimo lansko leto celo proglasili za najlepše adventno mesto na svetu. Kako pa je v Mariboru?

Tudi letos bo seveda praznično okrašen tudi Maribor. Luči se bodo prižgale zadnji petek v novembru, 25. novembra, na Trgu Generala Maistra. Praznična ponudba pa naj bi bila podobna preteklim letom.

V Gradcu že ta teden

Bližnji Gradec že veliko let dokazuje, kaj se lahko doseže z dobro ponudbo, ki je plod velike pozornosti, ki ga je deležno božično dogajanje v drugem največjem avstrijskem mestu. Letos se v Gradcu božično dogajanje s sejmom začne že ta petek, 18. novembra. Tudi v Celovcu začenjajo s praznično ponudbo že 19. novembra.

Izvirna Ljubljana in Zagreb

Prestolnica Slovenije turiste vabi predvsem s svojo moderno in izvirno okrasitvijo, ki jo spremljajo številna dogajanja po mestu. Prižig prazničnih lučk bo letos v Ljubljani na isti dan kot v Mariboru. Dan prej s prazničnim dogajanjem začenjajo v Zagrebu, ki je lansko leto bil proglašen za najlepše adventno mesto.

V vsa ta mesta se valijo tudi trume Mariborčanov, ki so željni božične evforije, a je v domačem mestu niso deležni v meri, kakšno menijo, da si jo zaslužijo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice