Foto: Facebook stran Kros za Puklovo roko
Kros bo potekal v spomin Jožeta Pukla, dolgoletnega sodelavca organizacijskega odbora, ki se je v mariborsko smučarsko zavest zasidral kot vodja snežnega stadiona.

Na Mariborskem Pohorju se bo prihodnjo soboto, 20. marca, odvijal sedmi Kros za Puklovo roko.

Kros zahteva spust po mariborskih bregovih, v spomin na lani preminulega dolgoletnega člana tehničnega odbora Zlate lisice Jožeta Pukla.

Gospodar terena, so ga klicali pod Pohorjem

Mariborčan Jože Pukl je bil vrsto let tako poklicno kot po upokojitvi povezan s smučanjem in Pohorjem, mnogim pa je ostal v spominu tudi po umetni roki.

V znak spoštovanja do Puklovega dela in predanosti Pohorju je bil v letu 2008 prvič izveden atraktiven spust, poimenovan po njegovi roki. Ta tradicija se je nato ohranila vse do danes.

Formalno je bil Pukl kot član tehničnega odbora Zlate lisce zadolžen za objekte. Prijel se ga je naziv legende snežnega stadiona.

Sodeloval je tudi pri njegovi izgradnji. Vrsto let je bil član Branika in širokega kroga organizatorjev mariborskih tekem. Vključen je bil tudi v organizacijo tekem nižje ravni. 'Gospodar terena' so mu rekli pod Pohorjem.

Na kros se lahko prijavite vsi

Kros bo potekal po, takrat že zaprti, smučarski progi od zgornje postaje gondole do doline, po kateri se bo moč spustiti s smučmi, snežnimi deskami, pležuhi ali kolesi.

Na spominskem spustu lahko sodelujejo vsi, ki eno od naštetih prevoznih sredstev obvladajo do te mere, da jim vožnja po progi med zaplatami snega, trave in zemlje ne povzroča preglavic. 

Start bo v soboto ob 10. uri, na spust pa se je treba predhodno prijaviti do 19. marca preko e-naslova [email protected]

Udeležba je brezplačna, vsi sodelujoči bodo morali sami poskrbeti le za gondolsko vozovnico in, seveda, ustrezno opremo.

Izvedba bo prilagojena

Zaradi pojava koronavirusa bo spust tokrat potekal nekoliko drugače kot v preteklosti. Ker bo izvedba prilagojena številu udeležencev, bodo točne informacije o njej objavljene naknadno na Facebook strani Kros za Puklovo roko

Že sedaj pa vse pozivajo, da na prizorišču spoštujejo uveljavljene zaščitne ukrepe, kot so nošenje obraznih mask in ohranjanje ustrezne razdalje.

Po koncu bodo najhitrejši v vsaki kategoriji vpisani na prehodni pokal s Puklovo roko. Ob tem bodo sodelujoči dobili spominske majice in različne praktične nagrade. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice