Vir: uradna spletna stran Zlate lisice
V Mariboru premalo snega, v Kranjski Gori preveč. Progo v Podkorenu bo potrebno temeljito utrditi.

»Dokončne odločitve še nismo sprejeli, toda sem 100-odstotno prepričan, da bodo organizatorji iz Maribora, v sodelovanju z lokalnimi smučarskimi delavci, uspeli pripraviti in utrditi progo. Le dogovoriti se še moramo, kako, glede na vremensko situacijo in napovedi,« je po pregledu tekmovalne proge v Podkorenu, kjer je več kot dva metra snega, povedal tekmovalni direktor tehničnih preizkušenj ženskega dela svetovnega pokala Markus Mayr.

Zlata lisica se tako ponovno seli iz Maribora v Kranjsko Goro, kjer je gostovala tudi lani. Potem ko se ponoči ni dovolj ohladilo in v Mariboru niso mogli pognati snežnih topov, se je kontrolor FIS Markus Mayr odpeljal na kontrolo rezervne proge za 57. Zlato lisico v Kranjsko Goro. 

Po pregledu proge v Podkorenu, skupaj z vodjo tekmovanja Mitjo Drašičem, je Mayr še povedal: »Narediti moramo načrt, kako naprej. Na žalost, tokrat ni premalo, temveč preveč snega. Sneg je svež, z veliko zraka, mehek, to je odličen sneg za smučanje, toda ne za tekmovanje. Enostavno ni dovolj trdo. Zato se moramo dogovoriti, kako bodo progo v naslednjih dneh, glede na vremensko situacijo, utrdili.«

Da tekmovalna proga v zdajšnjem stanju ne dopušča izvedbe 57. Zlate lisice v Mariboru, je jasno že nekaj dni. Mariborčani so včeraj dobili še nekaj dodatnega časa za pripravo tekmovalne proge za 57. Zlato lisico, ki je z dvema ženskima veleslaloma za svetovni pokal napovedana 16. in 17. januar.

Prvotno bi moral tekmovalno progo za 57. Zlato lisico preveriti že v četrtek, vendar so zaradi snežnih razmer in vremenske napovedi, ki obeta ohladitve, kontrolo prestavili za en dan.

Trenutne razmere v Mariboru.

Maribor je sicer v zadnjem desetletju kar petkrat ostal brez Zlate lisice, nazadnje lani, ko so tekmi prestavili v Kranjsko Goro. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice