Minuli ponedeljek so z državnim odlokom zaprli vse gostinske lokale po Sloveniji, nekaj občin je podoben ukrep sprejelo že nekaj dni prej. V Ormožu pa tega očitno ne upoštevajo.

Župan občine Ormož Danijel Vrbnjak je včeraj na svojem Facebook profilu javno delil zaskrbljujoče informacije in poziv občanom.

»Danes sem dobil nekaj anonimnih prijav, da so lokali v naši občini Ormož še vedno na nek način odprti - naj bi se večje skupine družile v zaklenjenih lokalih!!! Občinska inšpektorica je na terenu in preverja,« je razkril ormoški župan.

Sam je opravil še obhod po trgovinah na območju Ormoža in ugotovil: »Večje skupine ljudi stojijo skupaj pred nekaterimi trgovskimi centri!!!«

»Prosim vas, ostanite doma!«

Vrbnjak je poudaril, da nobena odredba ne bo pomagala, če vsak pri sebi ne bo imel zavesti, da gre zares: »Gre za nas. Pokažimo solidarnost, čutnost eden do drugega, in ne razmišljajmo, da se to pri nas ne bo zgodilo. Skupaj bivamo, dajmo to napraviti za našo skupnost.

Prosim vas v imenu vseh, ki morajo v tem času v službo, v imenu vseh, ki se trudijo/trudimo, da virus čim bolj zajezimo in v imenu vseh, ki svoje zdravje 'žrtvujejo', da bi nam v tem času pomagali. Še enkrat, prosim vas, ostanite doma. V kolikor imate nujne opravke, se ne družite v skupinah.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice