Šotor, hiška na drevesu ali pravi luksuz. Tudi Maribor in njegova okolica preko Airbnb nudi obilo zanimivih prenočišč.

Airbnb je vse bolj priljubljena spletna platforma, ki se je razvila z namenom oddajanja sob, stanovanj in hiš v kratkotrajni najem. Stran postaja glavni pripomoček turistov pri iskanju prenočišča. Priljubljenost strani raste tudi pri nas, vse bolj bogata pa je tudi ponudba.

Tokrat se ne osredotočamo na »običajno« ponudbo v Mariboru in njegovi okolici, temveč smo izbrali prenočišča, ki izstopajo.

V Počehovi v šotoru ali hiški na drevesu

Pravo taborniško izkušnjo ponujajo v Počehovi pri Mariboru, kjer vrhunsko urejeni in opremljeni šotori sprejmejo do štiri osebe. Cene se za štiri osebe gibljejo od 140 evrov naprej, za dve osebi pa je moč v šotoru prenočiti za 110 evrov. Gre za tako imenovani »glamping«, ki privablja veliko turistov, ki želijo ob prenočitvi uživati v naravi.

V sklopu iste posesti lahko prenočite tudi v pravi hiši na drevesu. Ta je odlično opremljena ima pa tudi zasebno teraso z vročo kopeljo. Ta destinacija je trenutno ena najbolj vročih na območju Maribora in cena za nočitev do štirih oseb je trenutno 340 evrov.

Prenočitev na kmetiji iz leta 1850

V Grušovi se nahaja mogočna stara kmetija iz leta 1850, kjer lahko več oseb prenoči za le 11 evrov na noč. Ponujajo pa res popolno sožitje v naravi, saj se prenoči kar zunaj sredi kmetije v šotoru. 

Luksuzna klet med vinogradi

Streljaj od meje, lahko med vinogradi prenočite v izjemni kleti, ki je v pravem sožitju z bližnjimi vinskimi trtami. Ponuja romantični oddih ob uživanju v lepotah vinogradov, ena pa za eno nočitev dveh oseb znaša 300 evrov.

Hiša na drevesu, ob njej pa bazen

Pravi pobeg iz vsakdanjega življenja v naravo ponujajo v Svetem Duhu na Ostrem Vrhu. Za 80 evrov na noč lahko prenočite v krasni hišici na drevesu, ki ima majhno spalnico in kopalnico. V poletnem času je idealno urejena kuhinja kar pod samo hišico, na posestvu pa je tudi izjemni bazen s prekrasnim razgledom.

Unikatno stanovanje nogometaša

Tudi nogometaš Dare Vršič oddaja stanovanje na Airbnb. Za 150 evrov na noč oddaja stanovanje na Mladinski ulici pod imenom »unikatno stanovanje 22«, ki je zares unikatno. V stanovanju ima tudi bogato zbirko vin, ki je v celoti vključena v ceno najema. Kdor torej prespi, ne ostane žejen.

Hotel Maribor v centru mesta

Nadstandardno ponudbo v Mariboru predstavlja tudi Hotel Maribor v samem središču mesta. V butičnem hotelu urejenem v zgradbi iz začetka 18. stoletja se nahaja 13 luksuznih stanovanj. Cena za stanovanje z dvema spalnicama znaša 209 evrov na noč.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice