Inšpektorji so zaradi pomanjkljivih higienskih razmer izdali odločbe več kot 300 lokalom po vsej Sloveniji. Preverili smo, kateri štajerski lokali so med njimi.

Inšpektorji urada za varno hrano so lani zaradi pomanjkljivih higienskih razmer izdali odločbe več kot 300 lokalom. Po podatkih Urada za varno hrano so največ kršitev zaznali na Primorskem, Gorenjskem, Celjskem in Pomurju, po prepovedi obratovanja izstopa Pomurje. Na Štajerskem so zabeležili 22 lokalov, kjer je higiena vprašljiva.

Med lokali, ki jim je inšpekcija izdala prepoved proizvodnje in priprave hrane, do zagotovitve minimalnih higienskih in tehničnih pogojev, sta Gostilna Herič in Gostilna Meja, med lokali, ki jim je izdana začasna prepoved uporabe kuhinje pa so Gostilna Siva Čaplja, Okrepčevalnica pri Havlasu, Gostilna Črni ribič in Gostilna Veselko.

Umazani hladilniki, neustrezne sanitarije ...

Večina gostincev je sicer prejela odločbo za odpravo nepravilnosti, ki niso kritične. Gre za umazane hladilnike, zamaščene kuhinjske nape, odstopajoče talne obloge, neustrezne sanitarije, zbiranje organskih odpadkov, neurejeno HACCP dokumentacijo, piše Žurnal24.

Številni kršijo predpise, ko gre za predpisano temperaturo v hladilnikih in zamrzovalnikih oziroma sledljivost živil. Med kršitelji so tudi ugledne restavracije.

To so vsi lokali po Sloveniji, kjer so inšpektorji odkrili nepravilnosti. Je med njimi tudi vaša najljubša restavracija?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice