Nova železniška linija od Maribora do Koroške je namenjena predvsem kolesarjem.

Včeraj so v Mariboru otvorili novo sobotno linijo vlaka na Koroški progi, ki bo vozil do 2. septembra v dveh terminih, v dopoldanskem (7.35 - 11.00) in popoldanskem (14.00 - 19.00), na odseku Maribor–Prevalje–Maribor. Ker so vlaki prilagojeni za prevoz večjega števila koles, predstavljajo veliko pridobitev za kolesarski turizem na Dravski kolesarski poti.

Zbrane je ob otvoritvi nagovorila sekretarka Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar, nato pa so se kolesarji udeležili otvoritvene vožnje z vlakom po Koroški progi ter kolesarjenja po Dravski kolesarski poti iz Vuhreda pod Podvelke.

Regionalna razvojna agencija Koroška, Zavod za turizem Maribor – Pohorje in ZRS Bistra so si že dalj časa z ostalimi 18 občinami trudile vzpostaviti privlačno Dravsko kolesarsko pot, ki bi potekala ob reki, vendar pa je bila težava tudi ob koncih tednov v podpori železniških povezav, kar je bilo ključno za turizem.

Zato so že septembra 2016 pripravili predlog izboljšav voznega reda, s čimer bi se izkoristile potencialne proge na kolesarsko-turističnem in delovno-študijsko migracijskem nivoju. S tem bodo veliko pridobile tudi druge kolesarske organizacije, ki se sedaj nahajajo v bližini Koroške proge in bodo zato postale dostopnejše – Bike Maribor, Bike park Pohorje, Ride Ruše, Gorskokolesarski park Peca in Štekna – kolesarska pot po Mislinjski dolini.

Naslovna foto: Uroš Rozman

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice