Slovenjgraško sodišče je partnerju Daniele Ružič, ki je osumljen za lanskoletni napad na sodnico, odredilo prepoved približevanja.

Mariborsko tožilstvo je prejšnji teden vložilo zahtevo za preiskavo zoper osumljenega partnerja Daniele Ružič, sodnice mariborskega okrožnega sodišča. Preiskovalna sodnica Valerija Matvos Jeromel ga je zaslišala in ugodila predlogu tožilstva za prepoved približevanja. Kot poroča Večer, se je sodnica za to odločila, saj je mogoče najti utemeljen sum, da je storil očitano kaznivo dejanje. 

Odločitve o tem, ali bo uvedla preiskavo zoper osumljenega še ni. Vendar to, da je prepoznala utemeljen sum, nakazuje, da se bo za to najverjetneje odločila. 

Primer mariborske sodnice je junija lani dvignil ogromno prahu, a za zdaj še ni dobil končnega epiloga. Policija je takrat ovadila njenega partnerja, a ga je sodnica pozneje vzela v bran in ovadila neznanega storilca.

Ružičeva je iz bolnišnice sporočila, da se partnerja ne boji in zato tudi ne potrebuje odredbe o prepovedi približevanja. Ob tem je za STA izrazila željo, da se prenehata »gonja in klevetanje njene družine z nepreverjenim in neresničnim pisanjem«.

S Policijske uprave Maribor so takrat v zvezi z njenimi trditvami sporočili, da razumejo, v kakšnem položaju se nahaja, vseeno pa ne nameravajo polemizirati s člani njene družine in komentirati razmer v družini.

Spomnimo, sodnica je bila napadena in hudo pretepena 16. junija lani v nočnem napadu pred domačo hišo na Ulici Jelenčevih v Pekrah. Ob prihodu domov jo je takrat nekdo pričakal pred hišo in jo pretepel z neznanim predmetom, ki ga policija ni nikoli našla. Mariborski možje v modrem pa so za poskus umora deset dni po dogodku odvzeli prostost partnerju napadene sodnice, a tožilstvo zaradi premalo zbranih dokazov ni zahtevalo pripora.

Po neuradnih informacijah Večera naj bi tožilstvo odločitev, da predlaga uvedbo preiskave, podkrepilo spremenjeno pričanje oškodovanke, ki naj bi med drugim povedala, da je v preteklosti že bila deležna nasilja s strani partnerja.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan1970 (nepreverjen)

Zakaj ga ne spustijo na prostost če so tako nesposobni?! Bolj enostavnega primera niso imeli. Naše pravosodje je za en drek!!!

Starejše novice