Zaradi avtomatskega zastoja delovanja Centra za obdelavo sekundarnih surovin, sortirnice v Mariboru, je bilo obratovanje te v mesecu juliju dvakrat zaustavljeno, so sporočili iz Snage.

»Do vzpostavitve ponovnega obratovanja bodo vse sprotne količine mešanih komunalnih odpadkov do nadaljnjega predajali pogodbenemu partnerju, izbranem na javnem razpisu, neposredno v mehansko biološko obdelavo,« pojasnjujejo na Snagi.

Na območju sortirnice se trenutno nahaja 1900 ton mešanih komunalnih odpadkov, ki se po besedah Snage kopičijo kot posledica obdobja od druge zaustavitve obratovanja: »Vse navedene količine bodo v celoti iz območja prepeljane v obdelavo še ta mesec. Odvozi v obdelavo se že izvajajo.«

Kopičijo se tudi zaloge mešane komunalne odpadne embalaže

V podjetju Snaga sočasno rešujejo tudi problematiko zalog mešane komunalne odpadne embalaže, ki je v lasti države in se skladišči na prehodnem skladišču na območju sortirnice. 

V juniju so na podlagi sprejetega interventnega zakona podpisali pogodbo z ministrstvom za okolje in prostor o prevzemu in obdelavi mešane komunalne odpadne embalaže v količini 865 ton.

»V Snagi si prizadevamo in se trudimo reševati izzive s kopičenjem odpadkov, ki so posledica višje sile, v največji možni meri. Tudi v prihodnje bomo naredili vse, da bo naše mesto čisto in prijazno občanom,« še dodajajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice