Za urbanistično in arhitekturno rešitev soseske Novo Pobrežje v Mariboru je bilo izbrano podjetje Reichenberg Arhitektura, ki ga vodi mariborski podžupan Gregor Reichenberg.

Stanovanjski sklad Republike Slovenije v Mariboru v mestni četrti Pobrežje načrtuje gradnjo nove stanovanjske soseske Novo Pobrežje, ki jih bo oddajal v javni najem. Predvidenih je od 420 do 450 stanovanj, od tega 60 oskrbovanih namestitev za starejše. V okviru soseske načrtujejo tudi ureditev javnih površin, in sicer medgeneracijskega centra, prostorov za potrebe mladinske dejavnosti, krajevne knjižnice in manjših lokalov z različnimi storitvami.

Zasnovo nove soseske bo izdelalo podjetje mariborskega podžupana

Z željo po nadgradnji kakovosti prostora je stanovanjski sklad v sodelovanju in v organizaciji z Zbornico za arhitekturo Slovenije izbral urbanistično in arhitekturno najustreznejšo rešitev za novo sosesko Novo Pobrežje.

Strokovna ocenjevalna komisija je soglasno sprejela odločitev. Prvo nagrado za območje O1 in območje O2 nove stanovanjske soseske Novo Pobrežje v Mariboru je podelila avtorjem iz podjetja Reichenberg Arhitektura d. o. o., iz Maribora. Izbrane rešitve so osnova za urbanistično in krajinsko zasnovo območja OPPN za EUP Po 6S v Mariboru.

Gre za podjetje Gregorja Reichenberga, ki ga je minuli teden župan Saša Arsenovič imenoval za enega izmed dveh podžupanov. Reichenberg funkcijo podžupana opravlja nepoklicno in ostaja vpet v delo svojega arhitekturnega podjetja.

Najustreznejšo rešitev so predstavili arhitekti Gregor Reichenberg, Miha Fujs, Tomaž Krištof, Rok Plohl, Andraž Hrovat, Špela Zore ter krajinski arhitektki Darja Matjašec in Petra Pečan.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl (nepreverjen)

Ja in? Sej pa to ni neki problem, ampak vi drekaci iscete problem, sej pa ni obcina investitor..

LudiRudi (nepreverjen)

Kaj pa znani arhitekti iz Vodnikovega trga ,ki so zasloveli s svojimi MARELAMI se niso prijavili ?

Starejše novice