V študentskem kulturno-prireditvenem centru ŠTUK so se v aprilu odvili trije glasbeni predizbori Šourocka, kjer so člani strokovne komisije in tudi publika izbrali štiri glasbene skupine, ki bodo nastopile v finalu, 8. maja.

Študentska organizacije Univerze v Mariboru že vrsto let pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti ter jih hkrati nagradi za njihovo ustvarjalnost in izvedbo. Na letošnji natečaj se je prijavilo kar 30 skupin iz vse Slovenije, strokovna komisija pa je izbrala 15 tistih, ki so nastopile na treh predizborih – 9., 16. in 23. aprila.

Strokovno komisijo so letos sestavljali Marko Furek, Marko Soršak – Soki, Laura Pešak, Martin Bezjak in Rebeka Kopčič, medtem ko je ambasador letošnjega natečaja glasbeni urednik, radijski voditelj, napovedovalec in novinar Jure Longyka.

V finale kar štirje bendi

V finale se je uvrstila zmagovalna skupina vsakega ponedeljkovega predizbora po mnenju strokovne žirije, medtem ko je četrto izbralo občinstvo. Tako bodo 8. maja v dvorani ŠTUK nastopili Pyroxene, Attic Mist, Spotless Minds in ViaEntropia.

Za zmagovalce nastopi, denarna nagrada in karierna podpora

»ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, zagotovila številne nastope po Sloveniji, nagrado v vrednosti 1.000 EUR in podporo pri grajenju glasbene kariere. Zmagovalcem so zagotovljeni nastopi na prireditvah Lampiončki 2018, Festival Lent (Mladinin oder), v studiu Glas podzemlja, zanje pa bomo v sodelovanju z Go Up Production organizirali še 5 klubskih koncertov. Letos prvič nagrajujemo tudi zmagovalno skupino po izboru občinstva – ta bo nastopila na junijskem open-air festivalu mariborske alternativne glasbene šole KUD Coda, ki se bo pod imenom (Z)mešani festival odvijal na terasi kluba Satchmo,« je povedala vodja projekta Rebeka Kopčič.

Že 15. leto zapored

Največji in najbolj uveljavljeni natečaj za mlade glasbene skupine v Sloveniji se letos izvaja že 15. leto. Odlikujejo ga predvsem strokovna in zavzeta ekipa, pristen rokerski duh, skrb za mlade bende, njihovo prihodnost in kakovosten razvoj slovenskega glasbenega prostora nasploh, spoštovanje ustvarjalcev avtorske glasbe in spodbujanje povezovanja ter izmenjevanja izkušenj med mladimi talentiranimi glasbeniki.

V finalu bodo poleg finalistov nastopili tudi lanski zmagovalci Blue Town's Radio.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice