Ogorčen pacient, ki so ga pred meseci poslali k paradontologu, a spiska o slednjih na strani ZZZS sploh ni bilo, je seznam napravil kar sam. Sedaj ga bo na svoji spletni strani končno upošteval tudi zavod.

Se spomnite pacienta, ki je sam napravil seznam paradontologov in čakalnih dob v Sloveniji, saj slednjega na straneh ZZZS sploh ni bilo? Izgleda, da so ga končno vzeli resno. Zavod za zdravstveno zavarovanje bo kmalu osvežil seznam na svoji spletni strani.

Zaposlena na ZZZS: Za več informacij pojdite na Google

Spomnimo. Pacient, ki so ga pred meseci napotili k paradontologu, je želel na vrsto priti čimprej, zato se je najprej pozanimal o čakalnih dobah. Potem pa šok. Ne na strani ZZZS, ne s strani njihove uslužbenke ni prejel informacij o vseh zaposlenih paradontologov v Sloveniji, ki bi jih lahko kontaktiral glede čakalnih dob. Na strani ZZZS so imeli navedene le štiri paradontologe, kot da je to vse, kar Slovenija premore. Slednje se je napotenemu bolniku zdelo sila čudno, a zaposlena na zavodu je vztrajno zatrjevala, da jih več ni. Paradontologe naj bi imeli le v Mariboru, Gornji Radgoni in v Celju. Ker je bila sogovornica kar v zadregi – problematike resnici na ljubo ni najbolje poznala – je bolnika napotila kar na iskalnik Google. To je potem tudi storil in sam napravil dolg spisek vseh paradontologov ter čakalnih dob.

Sindikat zobozdravnikov Slovenije pozdravlja odločitev ZZZS

V zavodu za zdravstveno zavarovanje so končno le pokazali interes, da posodobijo svojo spletno stran. Njihovo odločitev pozdravlja tudi Sindikat zobozdravnikov Slovenije (DENS).

»Ob tem pozivamo ZZZS, da če je že pacient sam naredil veljavni spisek s čakalnimi dobami, naj  zavod vsaj omenjeni spisek še enkrat pogleda in veljavne naslove za parodontologe vnese v celoti korektno za vsa slovenska mesta, kjer parodontologi delujejo - najsi bodo javni ali zasebni,« sporočajo iz DENS.

Sicer pa upajo, da bodo na ZZZS kmalu posodobili tudi informacije o ostalih zobozdravstvenih storitvah in specialistih na tem področju ter seveda z njimi povezanimi čakalnimi dobami. Dostop do čakalnih dob in spiskov najdete tukaj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice