Študentska organizacija Univerze v Mariboru bodoče študente pozdravlja s ključnimi informacijami ter nasveti o študiju ter obštudijskimi dejavnostmi v univerzitetnem mestu Maribor.

Letošnji informativni dnevi bodo v znamenju spletnih aktivnosti. Tako se tudi Študentska organizacija Univerze v Mariboru in Dijaška skupnost Maribor pripravljata, da bosta dijakom nudili vse potrebne informacije in jim hkrati prenesli osnovne usmeritve k pomembnejšim podrobnostim, ki jih kot bodoči študenti potrebujejo.

Preko spletnih kanalov, družbenih omrežij in promocijskih video vsebin, bodo študentje dijakom nudili vpogled v študentsko življenje ter jim s pomočjo izkušenj predali pomembne usmeritve pri odločitvi o nadaljnjem šolanju. Na tej spletni strani je predstavljen tudi »SOS pomočnik za dijake«, ki odgovarja na najpogostejša vprašanja.

Dijaki si bodo lahko ogledali tudi promocijski video študentov, zakaj je študij v Mariboru prava odločitev. Informativni dnevi bodo potekali preko spletnih predstavitev, v petek, 12. februarja 2021, ob 10. in 15. uri, in v soboto, 14. februarja 2021, ob 10. uri.

Dejan Glazer, predsednik Študentske organizacije Univerze v Mariboru, ob tem dodaja: »Dijaško in študentsko življenje se je v času epidemije obrnilo na glavo. Kljub temu je izobrazba tisto področje, kjer lahko sami naredimo največ. Informativni dnevi so priložnost, da dijaki pridobite čim več informacij, ki so potrebne za lažjo odločitev o nadaljevanju šolanja. Izberite študijsko smer, ki vas veseli in poklic, ki ga boste z veseljem opravljali. Za neposredne izkušnje s posameznih programov se lahko kadarkoli obrnete na Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru ali na študente tutorje. Univerzitetno mesto Maribor pa je zagotovo prava odločitev, saj poleg kvalitetnega študija nudi tudi bogato ter raznovrstno obštudijsko življenje.«

Nekaj pomembnih usmeritev in informacij za dijake:

  • Pomembno je, da se na informativne dneve dobro pripravite, si ogledate spletne strani fakultet, ki jih boste obiskali in si pripravite vprašanja. Na Univerzi v Mariboru je razpisanih 4488 vpisnih mest v prvi letnik za redni in izredni študij. Prvi prijavni rok traja od 15. februarja do 18. marca 2021. Prijavo za vpis kandidat odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.
  • Informativni dnevi Univerze v Mariboru bodo potekali v spletni različici in preko predstavitev fakultet, ki bodo potekale v živo preko aplikacije Microsoft Teams. Spletni informativni dnevi so na voljo na tej povezavi.
  • V kolikor se vam porodijo še kakšno vprašanje kasneje, lahko o samih fakultetah in študiju na fakulteti povprašate tudi tutorje - te najdete na tej spletni strani.
  • Več informacij o vpisu najdete na tej povezavi.

Zaradi epidemioloških razmer letos Informativni dnevi potekajo preko spleta, zato večjega navala dijakov v mesto Maribor ob teh dnevih ni pričakovati.
 
Vsem dijakom, ki bodo informativne dneve obiskali v Mariboru, je na voljo tudi spletni informator, ki ga najdejo na tem naslovu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice