Letališče Edvarda Rusjana Maribor sameva in nima rednih linij. Potnikov ni, a kljub temu so na začetku tega tedna imeli veliko gnečo. Kako? S šolanjem pilotov, ki za pičlih 300 evrov na dan več ur nepretrgoma krožijo nad Mariborom.

Na Letališču Edvarda Rusjana Maribor je tudi ta teden potekalo šolanje pilotov letalske enote Swiss air. Letalo tipa A320 je na sončno in toplo ponedeljkovo popoldne v pičlih dveh urah več kot dvajsetkrat zaokrožilo nad središčem Maribora in na letališču vadilo pristajanje ter vzletanje. Zdi se, da je šolanje še edini pravi posel za Aerodrom Maribor, ki že več mesecev nima redne letalske linije. A ta posel je po neuradnih informacijah precej boren. 

Za enodnevno šolanje pilotov naj bi zaračunali le 300 evrov, piloti pa v dveh urah vadbe vsaj dvajsetkrat pristanejo in vzletijo ter medtem zaokrožijo prav nad središčem Maribora. 

»Tako stanje je nevzdržno«

»Letalo naredi ovinek nad centrom mesta in dela glavno linijo direktno čez mariborsko bolnišnico. Tako stanje je nevzdržno,« opozarja predstavnica civilne iniciative Miklavž in odvetnica Simona Marko, ki opozarja na poročilo o mejnih vrednostih hrupa, ki naj bi bile dovoljene v primeru širitve letališča v postopku sprejemanja državno prostorskega načrta. 

V poročilu namreč piše, da lahko v dnevnem času med 6. in 18. uro pristane in vzleti sedem letal tipa A320 in A330. 

»Če vzamemo kot še vzdržno za obremenitve s hrupom, da je maksimalno sedem letov in pristankov, tukaj pa naredi v 20 pristankov in vzletov v dveh urah, se moramo vprašati, kdo in zakaj to dopušča,« se sprašuje.

Šolanje pilotov onemogoča dejavnost letalskega centra

Letalski center Maribor, ki si z mariborskim letališčem deli infrastrukturo, ni proti razvoju letališča, poudarja predsednik Tobias Filip, a ob tem opozarja, da njihovo sobivanje najbolj onemogoča prav šolanje pilotov.

»V državno prostorskem načrtu je določeno milijon potnikov in 50 tisoč ton letno. A šolanje ne prinese nič potnikov in nič tovora, le čisti promet. V dokumentu to šolanje ni omenjeno in tako ni omejeno,« opozarja.

»Ves čas državo opozarjamo, da je treba v DPN-ju prepovedati šolanje na tem letališču. To, da se šola nad naseljenim mestom s praznim letalom je v Evropi v kulturnem smislu popolnoma nesprejemljivo. Ni problem osem, deset, dvajset letal dnevno, ki priletijo in odletijo. Problem je k temu dodati letala, ki se šolajo. To šolanje povsem zablokira letališče in našo dejavnost, ob tem pa še živcira prebivalca,« je oster predsednik Letalskega centra Maribor.

»Ljudje imajo piknike, letalo pa svinja za 300 evrov cel dan«

Filip izpostavlja, da gre za bistveno prevelik poseg, ko zaradi šolanja pilotov nad Mariborom in okolico letališča letalo kroži na vsakih pet minut.

»Mesto s 100 tisoč prebivalci mora prenašati, da tukaj za 300 evrov šola eno soboto. Ljudje imajo piknike, letalo pa svinja nad njimi za 300 evrov cel dan,« še opozarja in daje prispodobo, da eno tako letalo onesnažuje zrak podobno kot 100 tovornjakov.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Walter (nepreverjen)

Odličen članek. En je vlez podkupnino zastruplja nas pa vse. To se dogaja že več kot 10 let.

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Pa to ni res. Tem civilnim iniciativam se res že blede. Samo proti, proti in vedno proti Denar pa bi imeli, mar ne? Kar iz nič? Prebivalci na primer Londona bi se po njihovem že morali obesiti, glede na število letal, ki vsako uro preletijo mesto. Enako v drugih mesta, ki imajo letališča s potniki in tovorom. Končno pa, kdo je prišel prej? Letališče ali oni k letališču. Najbolje, da avtocesto podrejo, ker se tako veliko vozil premika v njihovi bližini.
In potem je država kriva, ker regija stagnira. Seveda.

B-P (nepreverjen)

Spoštovani,

te povabim na "piknik"k meni in bova poskusila kakšno pametno rečt na to temo. Vsakih 6 minut bova morala narediti pavzo za ca. 15 sekund, ker se ne bova slišala med seboj, saj leti letalo točno nad nami-naseljem.Ponavljam VSAKIH 6 min in to celo dopoldan potem imajo piloti čas kosila, pa še kakšno urco ali dve popoldan. Ne gre za nobeno civilno iniciativo, vendar moraš to doživeti, da boš lahko optimalno presojal. No, v kolikor pa ti smatraš te prelete kot močan razvoj z izdajo računa za 300 eur / dan_ napram varovanju okolja. pa se sprašujem, ali sebe in tvojih bližnjih nimaš nič rad. V kolikor bi vsaj malo spremljal onesnaženost okolja s PM10 delci v času preleta letal, bi videl da je skregano z vso logiko. Ob zadnjem takšnem dnevnem preletu je bila ŽE presežena dnevna vrednost 50 qg/m3 v Mariboru, pa so vseeno pustili letalu prelete. Kdo je tukaj sedaj nor? Po eni strani plačuje država kazni za presežene dnevne vrednosti skozi leto, za "fucking" 300 eur / dan. Verjetno tudi zagovarjaš kurjenje na drva, kljub temu da obstaja možnost uporabe drugih virov, ker pač imaš pravico, da izbereš s čim boš ogreval. Res je, imaš. Nimaš pa pravice, da odločaš o zdravju drugih ljudi zavoljo lastnega interesa. Pa lep dan želim z upanjem, da zapiha svež veter.

In reply to by Mari-bor-čan (nepreverjen)

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Aha, gotovo se je prav zaradi Airbusa povečalo število prašnih delcev. Vmes je po celotnem obroču avtoceste peljalo nekaj tisoč vozil. Pa s svojimi kamini so ljudje vsako sekundo spustili in še naprej spuščajo, na tone delcev. Glede hrupa pa je malo bosa, ker vem kako glasna so letala in da se ne bi mogel pogovarjati, je pa malo huda. Ampak, saj te ne bom prepričeval, samo argumenti prebivalcev tam okrog so zelo čudni. Zgolj letališče in letala so tako grozno moteča. Pa tam blizu kjer bi še lahko bilo glasno ko je letalo slabih 30 m visoko, ni ničesar, ker niti biti ne sme. Ampak razvoj bi tan imeli, samo nič ne bi dopustili. V gozdičku in na travniku pa ne bo prida razvoja. NIMBY sindrom :-)

In reply to by B-P (nepreverjen)

B-P (nepreverjen)

No, pa so prišli sedaj še Avstrijci iz letališča Dunaj direktno in ti priporočam, da spremljaš tebi ljube polete-kroženja na flight radar_ Airbus A320-214_ OS1521. Se bo pa danes zaslužilo 300 eur. Juhu !! Samo za informacijo, trenutna onesnaženost zraka V MB je 81 qg/m3, kar je 60 % NAD dovojeno mejo. A kaj bi nam predpisi in meje dovoljenega služili, saj zdravje je ITAK samo eno. So pa po naši logiki predpisi zato, da se kršijo. Na zgornji komentar pa nimam kaj dodati, ker je to klasično enostransko razmišljanje ljudi, ki niso pripravljeni spremeniti svojih navad v dobro vseh ljudi. Želim si samo to, da bi vsakdo doprinel svoj max do okolja in lastnega zdravja, in da se zaradi denarja ne razprodaja to, kar še imamo in so ostali v "razvitev" svetu že izgubili. Svež zrak, čisto vodo in mir, spoštovani.

In reply to by Mari-bor-čan (nepreverjen)

alex4694046 (nepreverjen)

a ko kmetje grznico vlivajo na polja pa te ne moti smrad, ko imaš piknik....namreč vonj v tistem delu je takšen, da mi gre na bruhanje

In reply to by B-P (nepreverjen)

marjan penzionist (nepreverjen)

KAJ RABIMO MI TE INCIJATIVE,KI SAMO NAGAJAJO? Kdo bo začel postopek za ukinitev le teh,posebno še financiranje. Celo plačano dobijo,da nagajajo. Poglejte malo po svetu,na minuto po 10 letal preleti mesta,pa so vsi tiho in jih ne moti. Tako daleč smo,da so civilne incijative celo proti gradnji domov za starejše. Taki se naj obesijo že danes,ker nebodo imeli kam it. Sramota,da se to dopušča!!

Karl (nepreverjen)

Fuj, fuj, fuj! Naj letijo nad Zurichom ali Bernom! Nimam nic proti uporabi letalisca, imam pa proti leti nad Mestom!

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Saj bi, samo omenjena letališča imajo letalski promet in ni prostora za šolanje. Naše pač nima prometa in je idealna učilnica. Čudi me, da vsi aktivisti ne skačejo v zrak, ko se po njihovih naseljih vozijo avto šole. Od osebnih vozil do kamionov. Verjetno nič prašnih delcev ne pridelajo.
Fino pa se je tudi peljati z letalom, mar ne? Tudi piloti se morajo učiti.

In reply to by Karl (nepreverjen)

markow83 (nepreverjen)

Živim na Teznem, pa letijo nad blokom. Me ne moti popolnoma nič. Znotraj ga ne slišim, zunaj pa je itak bučno od Ptujske ceste. Bolj moteče bo, ko bodo redne linije in se bo letelo ponoči. Se pa strinjam da 300 eur ni prava cena. Plačati morajo po številu pristankov in številu pilotov. 300 eur ni dovolj za obrabo steze in odškodnine tistim, ki v tem času letališča ne morejo uporabljati.

Starejše novice