Mestna občina Maribor sporoča, da se je v Športnem parku Tabor začela izgradnja velikega nogometnega igrišča z umetno travo.

Kot pravijo na Mestni občini Maribor, so se za ureditev vadbenega prostora ter prenovo travnate površine in podlage na trenažnem prostoru nogometnega igrišča v Športnem parku Tabor odločili, da bi ponudili ustrezne pogoje za izvedbo domačih in mednarodnih športnih prireditev, za treninge in med drugim tudi za izpolnitev zahtev po trajnem zmanjšanju porabe energije za obratovanje tovrstnih objektov.  

NK Maribor Tabor se v zadnjih letih redno uvršča v različna državna ligaška tekmovanja, predvsem mlajših in mladinskih kategorij.

»Iz tega izhajajo tudi obveze izpolnjevanja tehničnih in drugih pravil, predpisanih za vse udeležence teh rangov tekmovanj. Zdajšnje igrišče je bilo zgrajeno leta 1952. Travnata površina ni redno vzdrževana, ob igrišču ni ustrezne infrastrukture, velik problem predstavlja zalivanje površine. Pri investiciji gre za temeljito prenovo igralne površine s položitvijo umetne travnate obloge ter ureditev potrebne infrastrukture ob samem igrišču,« še pravijo na mariborski občini.

Mestna občina Maribor in Fundacija za šport bosta izgradnjo velikega nogometnega igrišča sofinancirala v razmerju 70 proti 30.

Mestna občina Maribor je za novo nogometno igrišče namenila sredstva v višini 405.558 evrov, Fundacija za šport pa je Športnim objektom za ta namen sofinancirala 67.132 evrov. Dela so se pričela včeraj in bodo zaključena predvidoma do konca aprila tega leta.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice