Foto: Mediaspeed
Naj športnica in športnik Maribora ponovno smučarka Ilka Štuhec in tekvondoist Ivan Trajković. Med ekipami slavili ekipi Nogometnega kluba Maribor in Odbojkarskega kluba Nova KBM Branik.

Z dogodkom Športnik Maribora, ki ga prireja Športna zveza Maribor, so se včeraj v hotelu Habakuk ponovno poklonili največjim športnim uspehom preteklega leta. V glavni kategoriji naj športnice Maribora je že šestič zapored slavila alpska smučarka Ilka Štuhec. Med najvidnejše predstavnice mariborskega športa sta se uvrstili še plavalka Katja Fain na drugem in tekvondoistka Urša Terdin na tretjem mestu.

Že tretjič zapored je v kategoriji naj športnika Maribora slavil tekvondoist Ivan Trajković, ki je s prvim mestom ugnal jadralca Žana Luka Zelka in plavalca Martina Baua. Tudi med ekipami sta na vrhu ponovno ostali ekipi Nogometnega kluba Maribor in Odbojkarskega kluba Nova KBM Branik.

Kot najboljša ekipa v individualnih športih je bil prepoznan Kegljaški klub Konstruktor, kot najbolj obetavna športnika pa Tyra Barada, ki je osvojila naslov evropske in svetovne mladinske prvakinje tekmovanja International Taekwon-Do Federation in naslov evropske mladinske prvakinje v kickboxu, ter Rok Možič, najboljši igralec 1. odbojkarske državne članske lige.

Foto: Jure Banfi

Med trenerji je največji pečat v preteklem letu pustil Bruno Najdič iz Odbojkarskega kluba Nova KBM Branik, priznanje za posebne dosežke pa sta prejela član Odbojkarskega kluba Maribor Uroš Planinšič, ta je bil del reprezentance, ki je osvojila srebrno kolajno na evropskem prvenstvu, ter trener Odbojkarskega klubaMaribor Sebastijan Škorc, ki je bil pomočnik glavnega trenerja omenjene reprezentance.

Plaketi Mirana Cizlja sta prejela Bojan Horvat za dolgoletno vodenje kolesarskega kluba Branik in Miran Potnik za dolgoletno delo v taborniški organizaciji. Na področju športa invalidov pa je bilo izpostavljeno Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor, med športniki invalidi moška ekipa balinarjev medobčinskega društva delovnih invalidov Maribor, športnica in športnik leta v kategoriji invalidov pa sta postala Sanja Debevec (bovling, odbojka) in tenisač Marino Kegl.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Cestitke vsem

Starejše novice