Foto: Nina ‘Gia’ Petrič in Tina Nemec
26-letni Surmin Omerović se je pred leti zaljubil v street food sceno in zdaj tudi sam, pod imenom Oui Chef, ponuja svoje street food dobrote.

Surmin Omerović, ki prihaja iz okolice Ptuja, se s kuhanjem ukvarja že od svojega 18. leta. Zadnja štiri leta svojega življenja je delal kot kuhar v različnih restavracijah v Mariboru, kjer se je srečeval in spoznaval z različnimi stili kulinarike.

Pred kratkim se je odločil za veliko prelomnico v svojem življenju - odprl je svoje podjetje Oui Chef. »Že nekaj časa spremljam street food sceno, zanimiva mi je predvsem zaradi spreminjanja lokacije, saj lahko svoje jedi predstavim širšemu krogu različnih ljudi,« nam zaupa.

Foto: Nina ‘Gia’ Petrič in Tina Nemec

Omerović želi v svoji prikolici ljudem predstaviti preproste jedi - dodal jim je tisto noto, ki predstavlja nekaj več: »V sklopu svojega branda Oui Chef ponujam gurmanske hot doge, trenutno imamo na voljo pet različnih hot dogov, posebnost naših hot dogov so črne stručke! To njihovo posebno barvo jim daje sipino črnilo, ki je velik vir antioksidantov. Sam sem mnenja, da se prav za vsakega najde hot dog po njegovi želji.«

Danes gostujejo v Gornji Radgoni in sicer pripravljajo dogodek Piknik v parku, takoj naslednji dan, v nedeljo, 26. maja, pa jih najdete pod Pohorjem, natančneje pred Areno, Ptujčani pa bodo gurmanske hot doge lahko poskušali na elektronskem open air spektaklu Purple fest v soboto, 8. junija.

Najdete jih lahko tudi na nekaterih večjih dogodkih v okolici: »Našli nas boste lahko v Murski Soboti na Sočni vilici, na Ptuju na prireditvi Pozdrav poletju, na Stellarbeat festivalu, v Wake parku v Dupleku, na Gin vikendu v Mariboru … V glavnem delamo s polno paro!«

Štajerci so navdušeni nad hot dogi Oui Chef

»Štajerci našo hrano sprejemajo v redu, všeč jim je, da jed že poznajo, če dodamo zraven še nekaj dobrih sestavin, pa jim je vrhunsko! Tako kot vsi ostali, tudi Štajerci radi dobro jemo,« je vesel Omerović.

Foto: Nina ‘Gia’ Petrič in Tina Nemec

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Pravi st.....

Starejše novice