V spremstvu mariborskih športnikov, olimpijcev in pomembnih osebnosti športa danes v Maribor prihaja Slovenska bakla. Dogajanje bomo v živo spremljali tudi na Mariborinfo.

Ob 16. uri se začnejo olimpijske aktivnosti za najmlajše. Tako kot športniki na najpomembnejših tekmovanjih, bodo organizatorji tudi otroke, ki bodo opravili vseh pet športnih izzivov, nagradili s prav posebnimi olimpijskimi medaljami. Letak, na katerem zbirajo žige za vsak opravljen izziv, prejmejo na prizorišču v šotoru OKS-ZŠZ, katerega prepoznavni znak je maskota Foksi.  

Podelitev nagrad za najboljše šolske fotografije iz natečaja »Olimpijska razredna fotografija«, najbolj številčno šolo na dogodku in razglasitev treh najbolj športnih mariborskih šol v letu 2017

Mariborske osnovne šole so ves december pošiljale skupinske fotografije, na katerih je skupno več kot 1.000 učencev. Komisija bo imela veliko delo izbrati najboljše razredne fotografije, ki prejmejo nagrade Olimpijskega komiteja Slovenije. Prav tako bomo trem šolam, ki so najbolj številčno zastopane na dogodku, podelili brezplačne smučarske vozovnice za dan smučanja na mariborskem Pohorju. Sklepno dejanje bo podelitev zasluženih priznanj trem osnovnim šolam, ki so v šolskem letu 2016/17 dosegle najboljše uvrstitve na občinskih šolskih športnih tekmovanjih. V šolskem letu 2016/17 so sodelovale vse mariborske osnovne šole, za katere je nastopilo 3.972 učenk in učencev.

Prihod slovenske bakle in mimohod od Trga Svobode čez Grajski trg in Gosposko ulico do Trga Leona Štuklja

Slovenska bakla bo na trg Svobode prispela okrog 17. ure, slavnostni prihod pa bodo pospremili nekateri mariborski olimpijci ter dobitniki olimpijskih odličij, med drugim Katja Koren MiklavecMiha VerličMitja Robar in Franjo Izlakar. Na Trgu bodo prisotni tudi župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez Bogdan Gabrovec in častni gost, predsednik Evropskih olimpijskih komitejev in častni predsednik OKS-ZŠZ Janez Kocijančič

Slovensko baklo na svoji poti vseskozi spremlja Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijskih igrah v južnokorejski Pjongčang peljal slovenske navijače. 

Otvoritev projekta Maribor – Evropsko mesto športa s predstavitvijo mariborske futsal ekipe gluhih in naglušnih, ki odhaja na 5. Ligo prvakov gluhih v futsalu Alcala de Henares Španija 2018

Društvo gluhih in naglušnih Podravje Maribor ima izjemno talentirano futsal ekipo, ki je že 23-krat osvojila naslov državnih prvakov. Z nazivom državnih prvakov so si hkrati zagotovili nastop na Ligi prvakov gluhih v futsalu, ki se bo odvijala konec januarja 2018 v Alcala de Henares v Španiji. 

Mestna občina Maribor je skupaj s partnerji projekta Evropsko mesto športa 2018 zagotovila brezplačen prevoz ekipe na letališče v Budimpešto. Skupaj z vsemi prisotnimi občani jim bomo čestitali za dosedanje vrhunske uspehe in zaželeli kar se da uspešne nastope na Ligi prvakov konec meseca januarja.
 
Zaključek programa bo ob 18. uri, ko bo nastopila glasbena skupina BQL.

Slovenska bakla je projekt, katerega pobudnik je Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez. Po vzoru potovanja olimpijske bakle po svetu, v času pred začetkom olimpijskih iger v južnokorejskem Pjongčangu, slovenska bakla že vse od 9. januarja letos potuje po naših krajih in združuje slovenske navijače. Danes se bo ustavila v Mariboru, od koder bo potovala še v Črno na Koroškem in se 29. januarja vrnila v Ljubljano. Dogodek, ki se bo odvijal od Trga Svobode vse do Trga Leona Štuklja in potekal med 16. in 18. uro, je zanimiv za vse generacije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice