Turizem v zadnjih prazničnih dneh ni cvetel le na Obali ali v termah, ki so bile večinoma polno zasedene. Polne roke dela so imele tudi številne turistične kmetije in izletniške točke, kot je znamenito srce med vinogradi pri Dreisiebnerjevih v Svečini.

Pogled na vinograde in znamenito podobo srčkaste ceste med vinogradi je eden izmed glavnih razlogov za obisk turistične kmetije na Špičniku. »Definitivno so take točke zelo zanimivi skriti kotički v Sloveniji, ki jih je seveda smiselno odkritvati. Midva sva danes odkrila srce med vinogradi,« na obisku Turistične kmetije Dreisiebner v Svečini s spremljevalko ob rami pripoveduje Zlatko Mesarič.
 
Obisk pri Dreisiebnerjevih v zadnjem letu močno narašča, tudi po zaslugi številnih objav na družbenih omrežjih in znamenitih poročnih fotografij Luke Šuliča iz dua 2Cellos, ki so nastale tu in zaokrožile svet. Med prazniki so imeli tako polne roke dela.

»Bilo je zelo ogromno ljudi. Od mladih, starejših, zelo mladih, mlade družine in kolesarji, pa tistih z nordijske hoje,« priznava aktualna svečinska vinska kraljica Andreja Dreisiebner iz Turistične kmetije Dreisiebner, od koder se odpira razgled na srce med vinogradi.

Med dnevnimi gosti so prevladovali Slovenci, za nočitve pa so poskrbeli predvsem tujci, celo iz Kitajske in Japonske: »Bili so tudi iz ZDA, velikokrat pridejo tudi iz Nove Zelandije, Vietnama in še bi lahko naštevala turiste od vsepovsod, ki pridejo pogledat to znamenito srce.«  

Slovenci smo očitno mojstri združevanja praznikov in nekaj dni dodatnega dopusta v večdnevni oddih. Za razliko od večine izvoznikov, ki menijo, da dvodnevna prekinitev proizvodnje predtavlja dodatni strošek, se tako v turizmu nad prazničnim drugim majem ne pritožujejo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice