Doma v blokovskem naselju, medtem ko se vam cedijo sline po sveže pečeni pleskavicah? Morda bi radi praznovali z večjo skupino prijateljev ali sodelavcev na odličnem vremenu, pa ne veste, kam jih namestiti? Ali pa bi odšli le s košarico na malico?

Preverili smo, kje v Mariboru in okolici ponujajo piknik prostor za pravo pomladno žar zabavo, medtem ko se lahko ob tem še športno razgibate, otroci pa uprizorijo svojevrstno dogodivščino na igralih. 

Piknik ob Dravi

Prijetno vreme lahko izkoristite na Limbuškem nabrežju, saj Drava center ponuja tako možnost najema piknik prostorov z žari, izposojo plovil, športno-rekreativni prostorom za košarko, odbojko, badminton, mini plezalno steno in otroška igrala.

Piknik sredi pohorskih gozdov

Da, tudi to je možno. Nedaleč od Mariborske koče se odpira piknik prostor Apartmajske hiše Ruševec – pogoj za najem je tudi nočitev – in to na višini 1100 metrov. Gre za osvetljeno piknik teraso, ki se razširja v 300 kvadratnih metrov in ponuja kar 60 sedišč na masivnih lesenih klopeh. Za peko je na voljo kaminski žar, tekoča voda in delovna površina. Seveda pa je v apartmajski hiši tudi kuhinja, shramba in toaletni prostori, medtem ko je za otroke namenjena večnamenska zelenica z otroškimi igrali.

Vratolomni piknik v Skokah

V prijetnem gozdičku v neposredni bližini manjšega gostinskega lokala se razprostira piknik prostor, kjer je na voljo večji žar, dva hladilnika in elektrika. Travnik omogoča uprizoritev družabnih iger, športno društvo Letalski center Maribor pa panoramski polet s športnim motornim letalom. Tako si lahko privoščite tudi vratolomno akrobacijo z jadralnim letalom ali pa skočite s padalom v tandemu. Za večje zabave nudijo tudi možnost večjega dela travnatega zemljišča, kjer je mogoče postaviti tako šotore kot razne paviljone.

Niste vešči žara? Nič ne de …

Prostora, ki omogočata do 30 ali pa do 100 oseb, pa ponujajo tudi v Pesnici v Športnem parku Krsnik. Po predhodnem dogovoru je v ponudbo vključena tudi hrana in pijača, medtem ko ponujajo aktivnosti za vsakogar – tako igrala za najmlajše, kot prostor za tenis, namizni tenis, mali nogomet, ribolov, košarko in odbojko. V primeru slabega vremena pa vas pospremijo do miz v pokritem prostoru.

Za ceno 15,50 evra na osebo Hotel Zarja organizira piknik izlet, v ceno pa je vključen piknik prostor, hrana in pa pijača dobrodošlice.

Možnost najema piknik prostora z vključeno hrano in pijačo pa v Malečniku ponuja tudi Pizzerija Črni Baron, ki ponuja tudi opremljeno igrišče in mini živalski vrt.

Za večje skupine …

Športni center Marinko Galič ponuja v Radvanju najem piknik prostora z velikim nadstreškom, lesenimi garniturami, plinskim žarom, delovnim pultom z umivalnim koritom in vodo, leseno hiško z dvema hladilnikoma, sanitarije in večnamensko zunanje športno igrišče.

Ob tem je za 30 evrov možno dokupiti tudi žar paket, ki vsebuje plinsko bombo, dve servirni grelni posodi in različen pribor.

Fiksna cena za skupino do 25 oseb (zgolj najem prostora) znaša 100 evrov, do 50 oseb 150, medtem ko za do 100 oseb plačate 250 evrov. Če je oseb več kot 100 pa 300 evrov.

Možno je najeti kuharja, cena pa je po dogovoru. Če bi radi pripeljali družbo in se popolnoma sprostili, pa ponujajo tudi piknik »de lux«, kjer za vse poskrbijo sami.

Na pohorsko mineštro in samopostrežni piknik

Prav to pa na Pohorju omogoča Andrejev dom, ki obljublja najugodnejše cene, ob tem pa nudi še brezplačni izlet po izbiri. Tako pridete na piknik po dogovoru, tam vas pogostijo z aperitivom, prigrizkom in  pravo pohorsko mineštro, nato pa sledi izlet, ki traja do ure po dogovoru. Po vaši vrnitvi pa vas čaka samopostrežni piknik »ter veselica do odhoda domov«. Redna cena za odraslega je 22 evrov, za otroka do 14 let pa 11 evrov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice