FOTO: Marko Vavpotič
Inovativni mladi kmet Matic Vizjak, ki je pred kratkim s Chilli Wine navdušil Washingtonsko elito, rad raziskuje okuse in eksperimentira z vinom.

Tokrat je naredil še korak dlje, rezultat pa je prvi slovenski čili Spritz. »Osnova je Chillino69, torej vino z blago noto čilija. Dodali smo mu naravno aromo gozdnih jagod, svežo baziliko in sodo, v drugi kombinaciji pa namesto bazilike okus bele breskve. Različico rose (6) postrežemo z rezino rdeče paprike, belo (9) pa z rezino zelene,« pravi Matic Vizjak, ki je inovacijo premierno predstavil na ljubljanskem dogodku Washington po Washingtonu. 

FOTO: Marko Vavpotič

Spritz poizkusili tudi znani Slovenci

Skupaj z zmagovalcem Bara Sandijem Jugom sta zeleno in roza različico ponudila številnim gostom, med katerimi so bili tudi Lorella Flego, Hermina Kovačič, Alenka Godec, Nuška Drašček, Barbara Drnač, Danica Lovenjak, Karin Škufca in Maja Makovec Brenčič. Ob okušanju čili ekstaze so si zbrani ogledali novo kolekcijo ženskih čevljev, ki jih je oblikovalka Maja Štamol Droljc ustvarila v sodelovanju s Kopitarno Sevnica.  

FOTO: Marko Vavpotič

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice