Družina Brus je 14. decembra ostala brez strehe nad glavo, lastnik hiše opisuje trenutke v času požara kot v peklu.

Za štiričlansko družino Brus iz Bezene v občini Ruše, ki so ji tik pred prazniki ognjeni zublji vzeli dom, najdaljša noč v letu tokrat ni prinesla praznovanja. Zadnji dan v letu je družina preživela delovno. Oče Robert se na silvestrski popoldan s sinom in prijatelji ni menil, da jih od novega leta ločijo le še ure. Pridno so vihteli orodje.

Te dni ni videti, da je ob hiši še pred dnevi stala zoglenela lesena lopa, a pogled na hišo priča o tragediji, ki se je pripetila sredi decembra. A družina ne obupuje. Pripravljalnih del za obnovo ne manjka.

»Praznovanja ne bo, preveč utrujeni smo za to,« je dejal Robert.

Policisti, ki so opravili ogled kraja požara, so ugotovili, da je bil vzrok kratek stik na električni napeljavi. Po nestrokovni oceni škoda znaša 50.000 evrov. A štiridružini, ki je izgubila dom, se zdi, kot da se ji je podrl svet. Žena Petra je brezposelna, mož pa je dopust v službi tudi zadnje in prve dni v letu izkoristil za dela na hiši.

Notranjost hiše ne spominja na dom. Tam, kjer je bila še v začetku decembra spalnica, so danes podporni stebriči. Dnevna soba je le bleda senca osrednjega prostora hiše, tudi kuhinje ni. Če gospodinje pripravljajo novoletne pojedine, žena Petra tega ne more. Kuhinje ni.

Vsa družina je še vedno začasno nameščena v bližnjem hotelu, upajo, da jim bo občina v času obnove hiše našla nadomestno stanovanje. A najbolj boli, da jih je požar dom vzel že drugič. Nazadnje na isti datum pred trinajstimi leti.

»Sploh se ne moremo tolažiti, ne moremo nič, ker ne vemo, zakaj bi se to zgodilo ... Kako je to sploh možno,« zmajuje z glavo Robert, žena Petra pa pristavi: »Delava pač naprej ... Upam, da zdaj zadnjič. Srčno upam, da ne bova rabila še enkrat.«

Praznike prvič preživljajo ločeno. Starejši sin pri babici in dedku, mlajši z njima v hotelu. Želja v novem letu je le ena. »Da pridemo čim prej nazaj. Da smo spet kot družina skupaj, v svoji hiši,« nam zaupa Petra. 

Takšnim in drugačnim preizkušnjam navkljub štiričlansko družino povezuje najpomembnejše - ljubezen.  

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice