Priljubljen Instagram profil Štajerski árgo, ki ga je ustvarila mlada Štajerka, je dobil tudi tonsko podobo na Radiu Maribor.

Na frekvencah Radia Maribor so argoji razloženi tudi z etimološkega vidika, tako se bomo obenem zabavali in naučili nekaj novega. Radijski prispevki s štajerskimi argoji so na sporedu od ponedeljka do sobote, ob 8.20 in ob 15. uri.

Instagram stran Štajerski árgo šteje že več kot 21 tisoč sledilcev. Kar je veliko več, kot si je avtorica strani predstavljala na začetku. »Naredila sem ga iz čistega dolgčasa in heca,« je pred časom za Mariborinfo povedala Mariborčanka sredi svojih dvajsetih, ki ne želi razkriti svoj identitete. Poudarja pa, da nasprotno kot marsikdo misli, ni slavistka.

Skromna pričakovanja so bila hitro presežena

»Če se bo kdo našel v objavah in se bo nasmejal, je to zame več kot dovolj. To se je tudi zgodilo. Naša skupnost iz dneva v dan narašča, kar me izredno veseli,« dodaja potem ko je v dveh mesecih njen Instagram profil postal eden izmed najbolj popularnih v Mariboru.

»Do ideje je prišlo sredi julijske vročine na trajektu nekje na hrvaškem Kvarnerju. Z domačimi, sploh pa s svojo sestro, se velikokrat pogovarjavi 'tak hudo štajersko', da včasih še sami ne moreva verjeti, kaj sva sploh rekli. Te neverjetne in hude smešne štajerske besede in reke sem si začela dol pisat. V roku 15 minut se jih je nabralo dovolj, da bi jih imela vsaj do novega leta. Silvestrovega, ne martinovega!« v smehu dodaja mlada Mariborčanka.

»Zelo mi je všeč, da je to postala še ena stvar poleg fuzbala, ki nas Štajerce še močneje povezuje,« je navdušena Mariborčanka, ki sicer Štajerce vidi kot zelo preproste in gostoljubne ljudi, ob katerih se drugi zelo hitro počutijo domače in sproščeno.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice