Slika je simbolična.
Na Facebook strani Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so delili čustven zapis poštarja iz Kamnice, ki je bil zaradi covida štirinajst dni v komi.

Univerzitetni klinični center Maribor je na družbenem omrežju Facebook delil zahvalo covid pacienta iz Bistrice ob Dravi, starega 39 let, brez pridruženih obolenj.

Teden dni pred odkrito okužbo je imel zdravniški pregled, na keterem so mu dejali, da je  »zelo zdrav« in lahko nemoteno opravlja svoje delo kot pismonoša na območju Kamnice.

»Covid-19 me je tako močno prizadel, da sem bil štirinajst dni v komi, skupaj 38 dni življenja v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Dobil sem še pljučno embolijo,« pripoveduje 39-letnik.

Kot je zapisal v čustvenem pismu, se zahvaljuje vsem, ki so ga ohranili pri življenju, »saj sem bil že pripravljen za drugi svet«.

Hvaležen je, da danes ne čuti posledic te hude bolezni: »Mislim, da sem eden redkih s to diagnozo, da lahko hodim, dvignem roke in da me možgansko in telesno ni prizadelo.«

»Covid-19 ne izbira. Pozivam vse ljudi, da se cepijo, ko bo to mogoče, saj ne privoščim nobenemu, da preživi to, kar sem jaz,« še dodaja in nadaljuje: »Okrevanje bo zagotovo še dolgotrajno, a živ sem.«

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Kaj pa na to pravite razni skeptiki? Tudi meni so ti ukrepi 'dosadni' a bom vzdržal pa trdno verjamem, da bom z tem komu rešil muke ali celo življenje.

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

hahaha propaganda, če EN izmed 1000 okuženih brez pridruženih bolezni pade v komo, ostalih 999 pa samo 2x zakašlja, to pomeni da VIRUS NI NEVAREN in da je zaplet redka izjema, ne pa obratno, če bomo šli tako gledat lahko najdemo nekoga ki je pri 30 umrl med rutinsko operacijo slepiča in rečemo da je to nevarna zadeva kljub temu da je pred tem 1000 ljudi operacijo prestalo brez težav haha, PROPAGANDA ZA OVCE

In reply to by SLO (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

glej ne vsedi se več v letalo, ker na vsakih 100,000 poletov bo eno letalo padlo dol tako da gre za nevarno zadevo, isto kot covid pri enem na 1000 okuženih povzroči zaplete, ovca

In reply to by SLO (nepreverjen)

Rival (nepreverjen)

Opa eni pa mešajo jabolka in hruške?! Ostanimo pri koroni! OVCA SI RAVNO TI IN TO TA PRAVA ČRNA!!! Ni ti pomoči siromak pač!

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

siromak boš ti ko boš čez 1 leto jedel samo še črve ker druga več ne bo, ampak GLAVNO da ne dobite kuge z 0,1% smrtnostjo phahaha

In reply to by Rival (nepreverjen)

Ausberg (nepreverjen)

Okuženih je bilo dosedaj v Sloveniji 96.311 ljudi, umrlo jih je 2069, kar pomeni, da je smrtnost 2,14 odstotka in ne 0,1 %, kot pišeš sam. Ne znaš izračunati odstotkov izgleda.
Poleg tega pišeš samo o smrtnosti, kot da ljudje nimajo drugih posledic po bolezni (pljučne embolije, možganske kapi, okvare srca, trajne okvare pljuč, prizadetost živčevja predvsem možganov itd.). To praktično pomeni, da lahko postaneš invalid zaradi covida-19 ali pa je tvoje telo tako prizadeto, da določenih del nisi več sposoben opravljati.
Pred kratkim so povedali na UKC Ljubljana, da se 15 % bolnikov po preboleli bolezni (2-3 mesece kasneje) ponovno hospitalizira zaradi posledic covida-19, dodatnih 2 % bolnikov pa za temi posledicami tudi umre.

In reply to by dd (nepreverjen)

Default (nepreverjen)

Vsak more enkrat umreti Eni prej drugi kasneje zagotovo bo pa vsak umrl

Starejše novice