Štajerska gospodarska zbornica je danes predstavila projekt Podravje 2018, s katerim bodo v obliki tiskanega kataloga in spletnega portala predstavili potenciale regije.

Po besedah predsednika zbornice Romana Glaserja, s projektom odpirajo novo poglavje sodelovanja v regiji, saj je prav v povezovanju ključ do konkurenčnosti in unovčenja posameznih potencialov. V katalogu so tako ob splošnih podatkih o podravskem gospodarstvu predstavljena posamezna podravska podjetja, poslovne cone v posameznih občinah in podporne institucije, ki so v povezovanju prepoznale pravi potencial in se zavedajo pomena vidnosti, poroča STA. 

Pozivajo k povezovanju soustvarjalcev podravskega gospodarstva

Omenjeni projekt so na zbornici zasnovali dolgoročno, z njim pa pozivajo k širšemu povezovanju soustvarjalcev podravskega gospodarstva ter njihovem sodelovanju pri vsebinah novega portala business-podravje.eu in pri naslednjem katalogu Podravje 2020. 

»Odgovornost za gospodarski preboj regije namreč nosijo njeni akterji, ki pa bodo pravo moč dobili le s skupnim nastopom, skupnimi projekti in sodelovanjem,« je poudaril Glaser.

Katalog in spletni portal prikazujeta celotno gospodarsko okolje

Katalog in spletni portal sta plod enoletnega dela in prikazujeta celotno gospodarsko okolje ter njegove potenciale, ki omogočajo uspešnost regije. Obsegata splošno predstavitev Slovenije in Podravja ter njegovih gospodarskih družb skozi številke.

Predstavljene pomembnejše gospodarske panoge

V osrednjem delu so predstavljene pomembnejše gospodarske panoge, vključno z naštetimi največjimi podjetji, in podrobnejšimi predstavitvami posameznih podjetij znotraj njih. V nadaljevanju so izpostavljene upravne enote skozi številke ter predstavljene poslovne cone nekaterih podravskih občin. Vsebino dopolnjujejo še predstavitve posameznih poslovno podpornih institucij v Podravju. Poleg številnih informacij publikacija in portal potencialne investitorje usmerjata na prave naslove za povezovanje in sodelovanje. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice