Slika je simbolična (foto: Bobo).
Na območju Prevalj je 24-letni voznik pri omejitvi hitrosti 50 kilometrov na uro vozil 116 kilometrov na uro, na območju Dramelj pa je 26-letni voznik vozil močno pijan.

Na območju Prevalj so celjski policisti včeraj obravnavali voznika osebnega vozila, slovenskega državljana s stalnim bivališčem v Avstriji, ki je pri omejitvi hitrosti 50 kilometrov na uro vozil 116 kilometrov na uro

24-letnega voznika so z obdolžilnim predlogom privedli v takojšnji postopek k preiskovalni sodnici.

Poleg stroškov postopka ga je doletelo 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk.

Ne gre za edini primer ...

Na območju Dramelj so včeraj ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,93 miligramov alkohola v krvi oziroma dobrih 1,8 promilov alkohola v krvi

Zoper voznika sledi obdolžilni predlog. Grozi mu 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk.

Na območju Policijske uprave Celje pravijo, da skorajda ni dneva, da ne bi obravnavali pijanih voznikov. 

»Posebej zaskrbljujoče je, da gre v večini primerov za izjemno visoke stopnje alkoholiziranosti. V zadnjem tednu smo obravnavali deset voznikov, ki so bili močno alkoholizirani, polovica je imela več kot 1,5 promilov alkohola v krvi, eden je imel celo dve promili alkohola v krvi,« opozarjajo celjski policisti.

Prekomerna hitrost v povezavi z vožnjo pod vplivom alkohola je še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč.

Vse udeležence cestnega prometa pozivamo naj spoštujejo cestno prometne predpise, naj bodo pri udeležbi v cestnem prometu strpni, odgovorni in spoštljivi do drugih udeležencev.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Melkijar (nepreverjen)

Kaj je to tazga ? Po MB imajo vsak večer dirke po ulici Proletarskih brigad . Tam bi morali postaviti policijsko postajo .

Starejše novice