Na uredništvo Mariborinfo so se obrnili stanovalci na Lackovi cesti v Limbušu. Po njihovih navedbah se je v zadnjem letu zelo povečalo število težkih tovornih vozil, katerih vožnja je na omenjeni cesti prepovedana. »Policija ne ukrene ničesar,« sporočajo.

Na Lackovi cesti v Limbušu je prepovedana vožnja tovornih vozil, ki so težja od 7,5 tone. A okoliški stanovalci pravijo, da se je močno povečalo število tovornih vozil, ki tega pravila ne upoštevajo. 

Kot je za Mariborinfo povedal bralec, tovornjaki vozijo vsak dan tudi pred 5. uro zjutraj in pozno zvečer: »Naše hiše se tresejo, okna vibrirajo in tudi zelo glasno je.«

Dodaja, da cestišče ni bilo zgrajeno za težka vozila, zato se hitreje obrablja. »V tem letu sta zaradi tresljajev pod cesto počili dve vodovodni cevi. Velikokrat se srečata dva tovornjaka ali tovornjak in avtobus, kar je zaradi ozkega cestišča zelo težko, zato vozniki tudi zapeljejo na pločnik,« pojasnjuje bralec.

Cesta nevarna za pešce, predvsem šolarje

To seveda predstavlja dodatno nevarnost za pešce. Še bolj nevarna je za pešce desna stran ceste ((iz smeri Radvanja poti Limbušu), kjer pločnika sploh ni, prav tako primanjkuje prehodov za pešce, pravijo domačini.

Bralec izpostavlja, da morajo zato otroci na poti v šolo prečkati zelo prometno cesto, ali pa hoditi po nevarnem cestišču do naslednjega prehoda za pešce. A to je lahko oddaljeno tudi do 300 metrov. 

»Kljub večkratnemu posredovanju krajevne skupnosti policija ne ukrene ničesar,« je zapisal bralec.

Redarji niso zaznali kršitev

Obrnili smo se na Mestno občino Maribor, kjer so nam povedali, da nepravilnosti niso zaznali. Za izvajanje nadzora sta sicer pristojna policija in Medobčinsko redarstvo.

Kot pojasnjujejo na mariborski občini, je Medobčinsko redarstvo v okviru svojih rednih nalog opravilo nadzor na tem območju in v času nadzora ni zaznalo kršitev. »Redarji bodo občasno še naprej opravljali nadzor,« pojasnjujejo na občini.

Občino smo ob tem povprašali še, ali je v načrtu prenova Lackove ceste in ali načrtujejo dodatne prehode za pešce. Na občini odgovarjajo, da na Lackovi cesti v letošnjem letu niso predvidene investicije, le redno vzdrževanje.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Tu se dva tanka lahko srečata,kake sekate.Povejtev po resnici ,da jih imate poln kufer in naj si novi pot najdejo.

mem1 (nepreverjen)

V krožišču v Limbušu je prometni znak, ki dovoljuje promet tovornih vozil za lokalni promet!
Iz smeri Maribora, pa ni prometnega znaka, ki prepoveduje vožnjo tovornih vozil!
Dragi novinarji, na teren bo treba in zadeve preverit, kako je z prometno signalizacijo!!

rv3 (nepreverjen)

Limbuš je del Maribora

In reply to by mem1 (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Limbuš je del Bistrice

In reply to by rv3 (nepreverjen)

febo iz limbuša (nepreverjen)

sereš

In reply to by mem1 (nepreverjen)

RoneNovanok (nepreverjen)

Zdaj pa samo spremljajte, kako se bo naenkrat prepovedal promet za tovorna vozila, ker vemo kdo vse je tam doma v mariborskem "Beverli Hilsi". Veš da bodo občinarji pokleknili kot že ničkoliko krat prej. Za živine je treba zrihtat to kar rečejo, ker drugače ti zrihtajo nižje delovno mesto. Nah pa še samo lahko greš v avtošolo poučevat. Samo jeba je, ker tam nea trojke ven cukneš, ko na občini.

febo iz limbuša (nepreverjen)

to bi samo lastniki radi denar kar tako
jok brate odpade
pojdite se jokat kam drugam

franc iz pod p… (nepreverjen)

kam

In reply to by febo iz limbuša (nepreverjen)

vidocq (nepreverjen)

če to naredi v munchenu ostane brez tovornjaka

febo iz limbuša (nepreverjen)

seveda če se pelješ s starim tamomcem ki kadi ko hudič

In reply to by vidocq (nepreverjen)

franc iz pod p… (nepreverjen)

a novi tamovec pa ne kadi

In reply to by febo iz limbuša (nepreverjen)

Starejše novice