Slika je simbolična (foto: Bobo).
Domovi za starejše te dni milijo stroge ukrepe. V Domu Danice Vogrinec Maribor se od lahko danes stanovalci doma prosto gibajo. Iz doma so sporočili, kakšen bo v naslednjih dnevih protokol obiskov.

»S skupnimi močmi smo premagali epidemijo. Z novo energijo se podajamo v lepše dni in z optimizmom zrimo v prihodnost. Lahko se prosto gibamo,« so stanovalcem sporočili iz uprave doma. 

Vendar ob tem stanovalce opozarjajo, da nevarnost okužbe še ni popolnoma mimo in jim svetujejo, da se zadržujejo na območju doma. Do nadaljnjega stanovalcem odsvetujejo obisk nakupovalnih središč, trgovin, kavarn, kjer se zadržuje večje število ljudi.

Takšen je protokol obiskov v domu

Z 29. majem se zaključuje naročanje obiskov. Zadnja dneva, ko se je še možno naročiti za obisk, sta sobota 30. maj in nedelja 31. maj. 

Od ponedeljka, 1. junija, so obiski v Domu Danice Vogrinec Maribor omejeni na dve zdravi osebi v času med 10. in 19. uro. Pogoj za izvedbo obiska je, da ste brez bolezenskih znakov najmanj zadnjih štirinajst dni.

Potek obiska:

  • V dom vstopajte s pravilno nameščeno zaščitno masko.
  • Ob vstopu je obvezno razkuževanje rok.
  • Ob vstopu v dom vas bo čakala knjiga obiskov, v katero boste vpisali nekaj podatkov, s katerimi bodo ravnali skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice