Mariborska Stara trta, ki so jo lani zasadili tudi v Južni in Severni Koreji, uspeva. V znak sodelovanja in povezovanja na slovesno trgatev Stare trte prihajajo predstavniki obeh Korej.

Lanskega avgusta je Združenje slovensko-korejskega prijateljstva v Seulu in Pjongjangu uspešno zasadilo potomki najstarejše vinske trte na svetu, ki sta se v tem času uspešno prijeli in sodeč po fotografijah lepo rasteta.

»Tako na jugu kot na severu smo dogovorjeni, da bomo iz grozdja obeh potomk in morda s pomočjo kakšnega grozda iz Maribora, pripravili skupno korejsko vino, ki bo simboliziralo željo po sodelovanju in miru na korejskem polotoku,« je pred časom povedal Igor Jurišič, predsednik Združenja slovensko-korejskega prijateljstva.

Na trgatev prihajajo iz obeh Korej

Letos še sicer ne bosta obrodili grozdja, a je po besedah Jurišiča za STA najpomembneje, da širita željo po miru. Simbolično povezovanje med obema Korejama in Mariborom se bo nadaljevalo konec prihodnjega tedna, ko se bosta 32. Svečane trgatve Stare trte udeležila predstavnika Južne in Severne Koreje.

»Na trgatvi bomo gostili veleposlanika Severne in Južne Koreje. Ob njiju bosta posebna gosta Zavoda za turizem Maribor – Pohorje tudi skrbnika potomk Stare trte, ki rasteta v obeh državah,« so za STA povedali v zavodu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice