Vodstvo UKC Maribor se je odzvalo na zgodbo o trimesečni dojenčici Kim Mikolič, ki se vleče že vse od oktobra.

Trimesečna dojenčiča Kim Mikolič naj v UKC Maribor po besedah staršev ne bi dobila primerne zdravstvene oskrbe. Kot smo že poročali in kot je razkril Svet, so deklici kmalu po rojstvu odkrili benigni tumor v predelu glave in odredili takojšnjo operacijo. Toda situacija se je zaostrila, po besedah staršev zaradi neprimernih zdravniških odločitev v mariborskih bolnišnici, do te mere, da so starši pomoč poiskali pri medijih.

Staršem so predlagali poseg v Ljubljani, a se zanj niso odločili?

Za dodatna pojasnila smo se obrnili na vodstvo UKC Maribor, kjer so izčrpno opisali svojo plat zgodbe. Kot pravijo, je bila v UKC MB deklica sprejeta 13. oktobra lani, naslednji dan pa je bila zaradi okvare aparature za magnetno resonanco prepeljana v UKC Ljubljana, kjer so ji z magnetno resonanco opravili diagnostiko. Tu pa se navedbe staršev in UKC Maribor začno razhajati. Vodstvo mariborske bolnišnice namreč trdi, da so na podlagi izvida v UKC Ljubljana predlagali operativno zdravljenje, vendar se starši za poseg v ljubljanski bolnišnici niso odločili, saj naj bi želeli, da se deklica zdravi v mariborski bolnišnici.

Tudi vodstvo UKC Maribor predlagalo operacijo v Ljubljani?

Vodstvo UKC Maribor še trdi, da so 17. oktobra lani anesteziologi iz UKC Maribor seznanili nevrokirurga z mnenjem, da predlagajo zdravljenje v ljubljanski bolnišnici. Takšno stališče pa naj bi na jutranjem sestanku 18. oktobra tudi potrdil strokovni kolegij Klinike za kirurgijo.

UKC Maribor: Ni šlo za pomanjkanje anesteziologov

Kot pravijo v UKC Maribor, je bilo poslabšanje stanja nepričakovano in ga niso mogli predvideti: "Poseg nujen in je bil tudi strokovno ustrezno izpeljan s strani anesteziologov in kirurgov."

Sestanek s starši šele ta petek

Poseg z anesteziologom iz Zagreba pa naj bi bil predviden za petek, 21. oktobra 2016. "Glede očitkov po operaciji navajamo, da je šlo pri zadnjem posegu za odstranitev drenaže, kar ni operativni poseg, ki bi ga bilo potrebno opraviti v operacijski dvorani, prav tako ni potrebna anestezija," pa odgovarjajo še na očitke o neprimernem odstranjevanju drenaže in dodajajo, da bi jo lahko varno ostranili tudi v intenzivni terapiji, kjer je deklica hospitalizirana.

Strokovna direktorica se je po navedbah UKC Maribor včeraj sestala z vsemi zdravniki, ki so deklico zdravili: "Takoj po sestanku smo povabili starše na razgovor k obema direktorjema. Sestanek bo v petek, 13. januarja, kar je prvi možni termin, glede na to, da je strokovna direktorica odsotna v sredo, vršilec dolžnosti direktorja pa v četrtek."

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice