Preverili smo govorice, da naj bi se ravnateljica Osnovne šole Janka Padežnika Sonja Filipič odločila, da otroke četrtega razreda, ki imajo sedaj pouk v kletni učilnici, preseli v zbornico. Pa to drži?

Govorice, ki so te dni krožile po mariborskih ulicah, da naj bi se Sonja Filipič, ravnateljica Osnovne šole Janka Padežnika Maribor, le odločila, da ugodi nekaterim staršem in otroke četrtih razredov iz kletne učilnice preseli v zbornico, stojijo na trhlih temeljih. 

Za Mariborinfo je ravnateljica zatrdila, da to ne drži, učenci ostajajo v kletni učilnici. »Vse zadeve, ki so očitane kot neustrezni pogoji oziroma kot zdravju škodljive, ne držijo,« je pojasnila Filipičeva.

Je pa ravnateljica še pojasnila, da je »predstavnik oddelka na svetu staršev in na svetu šole izrazil, da starši sploh niso mislili nič slabega, ampak so želeli prav to, kar počne sedaj – zbira dokazila, da učilnica ni zdravju nevarna.«

Ravnateljica upa, da se zadeva zaključuje

»Z moje strani se ta zadeva zaključuje. Lahko pa še zmeraj obstajajo želje posameznikov, ki so lahko zelo različne. Kot ravnateljica moram ravnati v skladu z uredbo zdravstvenega inšpektorata. Vse meritve potekajo in ko bodo zadeve zaključene in vsa poročila zbrana, bom ravnala v skladu s tem.« Filipičeva o celotni zadevi z vsemi dokazili, kot pravi, sproti obvešča šolsko ministrstvo, šolski inšpektorat in podžupanjo Mestne občine Maribor Helena Kujundžić Lukaček.

»Nezadovoljstvo staršev je šlo v to smer, da so to prijavili inšpektoratu. V kolikor se bo v poročilih izkazalo, da je vse ustrezno, potem je zadeva povsem zaključena,« je še dodala.

Bodo starši, če se v poročilih izkaže, da učilnica ustreza vsem merilom in zahtevam ter ne škoduje zdravju otrok, končno pomirjeni?

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mari-bor-čan (nepreverjen)

Prav je tako. Naj v miru izvajajo pouk, kot ga le učitelji znajo.
Staršem, ki se vtikajo v stvari za katere niso pristojni niti usposobljeni pa samo "Le čevlje sodi naj kopitar".

marjan penzionist (nepreverjen)

Lahko pa zahtevni starši izpišejo otroke in plačajo privatno šolo,če so že tako "haklih". Mi smo ravno na tej šoli pred 50 leti imeli malico v kleti, pa smo ostali živi.

mati (nepreverjen)

naši otroci se vedno jejo v kleti.učilnico pa imajo v kabinetu niti miz nimajo normlno postavljenih,ker ni prostora.solo so prenavljali ampak je novi del prevzela občina in ima še tam svoje prostore. vrtec v šoli katastrofa. učilnico so pregradili in zdaj sta dve skupini v eni učilnici še dihat ne morejo. imajo pa dva wc- školki ki jih uporablja vsak dan najmanj 50 otrok...

In reply to by marjan penzionist (nepreverjen)

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Dajte nehat starši. Izpišeta otroka, če je tako grozno. Predlagam kot predhodnik, privatno šolo. Ampak brez prispevka davkoplačevalcev.

In reply to by mati (nepreverjen)

Starejše novice