Legendarno zračno plovilo Goodyear Blimp smo danes lahko opazili na nebu nad našimi kraji.

Legendarno zračno plovil v sklopu letošnje evropske turneje spremlja in skrbi za spektakularne zračne posnetke najpomembnejših avtomobilističnih dirk.

Največje poltogo zračno plovilo na svetu Goodyear Blimp lahko na slovenskem nebu uzrete danes in jutri, torej 6. in 7. julija, ko bo potoval proti Milanu na vztrajnostno dirko 6 ur Monze.

Kje vse ga lahko uzrete?

Zračni velikan se je na pot proti prizorišču dirke 6 ur Monze podal že 4. julija iz Nemčije, po postanku v avstrijskem Welsu pa bo danes, 6. julija, letel nad Slovenijo. 

Goodyear Blimp smo že lahko uzrli nad Mariborom in njegovo bližnjo okolico, okoli 13.30 bo letel nad Celjem, nakar se bo podal v smeri proti prestolnici in okoli 14.10 letel nad Ljubljano, nato pa bo nadaljeval svojo pot proti Kranju, nad katerim bo predvidoma letel okoli 14.40. 

Okoli 15.00 bo Goodyear Blimp pristal na letališču Lesce ter tam tudi prenočil. V četrtek, 7. julija, bo Blimp predvidoma v dopoldanskih urah poletel naprej proti Italiji.

Spremljajte pot nenavadnega plovila!

Pot Goodyear Blimpa lahko v vsakem primeru spremljate na spletni strani Flight radar, njegova oznaka je D-LZFN.

Gre sicer za zračno ladjo Zeppelin NT LZ N0-101, ki v dolžino meri več kot 75 metrov, kar je približno tri četrtine dolžine nogometnega igrišča, v višino pa skoraj 18 metrov, so še sporočili iz Goodyear Slovenija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice