Z električno kočijo se je danes popeljal tudi župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič.

Gre za kočijo, ki jo še vedno vlečeta konja, je pa vanjo vgrajen električni motor s hranilnikom energije, in ta jima na gričevnatih območjih in daljših poteh olajša vleko.

»Da je ta motor na električni pogon, je zelo pomembno, če resno razmišljamo o tem, da bi lahko bile kočijaške poti inovativen turistični produkt s trajnostno, okolju prijazno noto,« pravijo na Mestni občini Maribor.

V čezmejnem projektu E-Kočija, v katerem sodelujeta Slovenija in Avstrija, sodeluje tudi Univerza v Mariboru oziroma Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, ki razvija nov električni pogonski sklop za kočijo.

S kočijo se je danes kratko pot do cerkve na Gorci popeljal tudi župan Saša Arsenovič, še pred tem pa je v nagovoru na Vinarstvu Markuš poudaril, da je kočijaštvo nov turistični produkt, ki ga lahko na vinorodnem območju ponudimo ne le vinoljubom, ampak tudi družinam.

Območje ima po njegovi oceni za mariborski turizem velik potencial. Vinogradnike je zato župan spodbudil, naj pripravijo dobre turistične projekte, za kakršne so na voljo tudi evropska sredstva.

Opazili smo jo tudi mi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice