Slika je simbolična.
Zdravniška zbornica Slovenije opozarja na nevarno zavajanje v oglasu o čudežnem zdravilu.

V Zdravniški zbornici Slovenije opozarjajo na ponoven pojav lažnih in zavajajočih oglasov za prodajo čudežnih zdravil, za katere je bila tokrat zlorabljena tudi spletna stran enega od medijev.  

Sum kršitev zakonodaje so prijavili na tržni inšpektorat in Javno agencijo Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke ter ju prosili za povratne informacije ob ukrepanju. 

Hkrati v zapisu, ki ga objavljamo v celoti, opozarjajo na nevarnost tovrstnih oglasov.

»V zadnjem času smo priče številnim zavajajočim in neresničnim objavam o čudežnih zdravilih za zdravljenje sladkorne bolezni. Zadnja med njimi oglašuje izdelek Inspilar za 39 evrov

Prodaja ga Lojze Bizjak, za katerega je navedeno, da je zdravnik in da je predstojnik Inštituta za diabetologijo.

Zdravnik diabetolog s tem imenom in priimkov v Sloveniji ne obstaja, kaj šele Inštitut za diabetologijo. Tudi vse druge trditve o načinu delovanja pripravka in njegovi domnevni učinkovitosti, navedene v promocijskem članku, niso resnične in so nevarno zavajanje. Takšne oglase ostro obsojamo. 

Hkrati imamo zaupanje, da tudi sami ljudje znajo prepoznati, da se izza takšnih oglasov skrivajo lažne obljube ter da se v primeru dvomov posvetujejo z izbranim zdravnikom, medicinsko sestro, edukatorico ali diabetologom.«

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bukon (nepreverjen)

mnogo takih je in ne opozarjajo na tiste natege, tako da ne vem zakaj zdaj s tem se bavijo. naj bo ali vse ali nič. in pa kot za edukatorja ni normalne slovenske besede.

Surfeiter (nepreverjen)

Bukon? Bi moral biti Bumbar! ... to je vendar skrito in pritlehno plačana reklama ...

In reply to by Bukon (nepreverjen)

pohorskisvizec

Točno tako Dr, surf! To boš ti uredil, kot predsednik RS ali min za zdravje!

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Bom Svizni ... to in še marsikaj ... zbudil bom Tita ... recimo ... pa Mačeka Matijo ... se spomniš slogana ... delu čast in oblast!? ... takrat nisem razumel, ker mi je bilo samoumevno, sedaj razumem! ... da pridejo in ukinejo revščino ... da se tatu reče tat in ne privatizacijski investitor ... da na sodišču za pedofile delijo kazni in ne nagrade ... da kravopasce postavijo na pašnike in ne v parlament ... da se kurvi reče kurva in ne poslovna uspešnica ... itd ... kaj čem naštevat, saj sam veš ...

In reply to by pohorskisvizec

plus (nepreverjen)

in da taki idoti kot si ti dobijo smrtno kazen

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Si poslovna uspešnica?

In reply to by plus (nepreverjen)

FRAP (nepreverjen)

Gre za nevarno propagando, ki lahko pusti nepopravljive posledice za zdravje in življenje ljudi. Iz dneva v dan se preko medijev propagirajo neka čudežna zdravila, ki odpravljajo vse tegobe in bolezni tega sveta. So bolniki, ki zaradi teh "kvazi" zdravil že opuščajo življenjsko pomembna zdravila, katera jim je predpisal zdravnik. Ali še sploh obstaja kak uradni nadzor nad takim početjem?

FRAP (nepreverjen)

Narod, jej pa pij vsa propagirana zdravila in razne zvarke. Pa tudi čudežnih mazil se ne izogibaj. Odhod iz tega sveta je itak neizogiben.

Starejše novice