V mariborskem Europarku je samo še ta teden na ogled 55 fotografij, ki so jih posneli finalisti natečaja Red Bull Illume Image Quest.

Obiskovalci Europarka so si lahko vse od ponedeljka, 16. julija, svoje nakupovanje popestrili z ogledom neverjetnih fotografij, ki prikazujejo pustolovske in akcijske športnike na najvišji stopnji pripravljenosti.

Na razstavi Red Bull Illume Indoor Exhibition, ki gostuje po svetu in se je za nekaj časa ustavila tudi v štajerski prestolnici, lahko občudujejo fotografije v osupljivi ločljivosti 4K. Posneli so jih finalisti natečaja Red Bull Illume Image Quest, med katerimi sta tudi slovenska fotografa Jan Pirnat in Samo Vidic.

Razstava bo v Europarku na ogled do nedelje, 29. julija, do zdaj pa je navdušila že mnoge obiskovalce štajerskega nakupovalnega središča.

Gre za največji mednarodni fotografski natečaj ...

Red Bull Illume je največji mednarodni fotografski natečaj za pustolovsko in akcijsko športno fotografijo. Natečaj predstavlja najbolj ustvarjalne in najzanimivejše fotografije na svetu ter želi javnosti na tak način približati svet akcijskih športov. Natečaj Red Bull Illume Image Quest 2016 je četrta izdaja natečaja, ki se je odvijal že leta 2007, 2010 in 2013. 

Na natečaj se je prijavilo 5.645 fotografov iz 120 držav, ki so poslali rekordnih 34.624 posnetkov. Že drugič zapored je skupni zmagovalec postal nemški fotograf Lorenz Holder, tokrat s panoramsko fotografijo športnika Senada Grosica, ki se s svojim kolesom BMX vozi po mostu v jesenski nemški pokrajini.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice