Foto: Marko Pigac
Okusi Štajerske je projekt, ki združuje različne turistične akterje na območju štajerske regije in jih povezuje z integralnimi turističnimi proizvodi, ki so na trgu novi, zanimivi in imajo zgodbo – ponujajo neko posebno doživetje.

Ta konec tedna bo na Mariborskem Pohorju prvič to zimo po snežnem stadionu mogoče smučati vse do doline. A vreme zimskemu turizmu ni bilo naklonjeno, posledice toplega vremena namreč upravljalec smučišča ocenjuje na kar pol milijona evrov. Eden izmed korakov k celoletni ponudbi, ki bi hotelirjem in gostincem omogočala obratovanje tudi brez snega, se zdaj kaže v skupni blagovni znamki Okusi Štajerske.

Foto: Marko Pigac

Flavors of Styria ali Okusi Štajerske pod istoimensko blagovno znamko združuje različne akterje s področja turizma – od vinarjev, gostincev oziroma restavracij, izletniških kmetij, ponudnikov prevozov, adrenalinskih doživetij in športnih ter kulturnih dogodkov. Pri tem je njihova ponudba združena v integralnih turističnih produktih, ki so na voljo na omenjeni spletni strani in tudi v aplikaciji.

Foto: Marko Pigac

Preko spletne strani ali aplikacije lahko uporabnik rezervira svoj izlet, oddih, počitnice, timbilding ... in sicer za posameznike, družine in tudi skupine. Pri tem je moč rezervirati samostojno storitev – denimo kosilo, prevoz z gondolo, smučarsko vozovnico, vinsko degustacijo, adrenalinski izziv ali ogled kulturnega dogodka – poudarek pa je na že narejenih integralnih turističnih produktih. Ti so kakovostno in smiselno sestavljeni, a kljub temu še vedno dostopni za vsak žep.

Projekt sofinancirata Evropska unija – Evropski sklad za regionalni razvoj in Republika Slovenija – Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Foto: Marko Pigac

Zima na mariborskem Pohorju je bila do zdaj večinoma zelena in topla, na blagajnah so tako prodali za 150.000 evrov manj kart, kot so načrtovali. Umetni sneg, ki so ga z več kot 100 topovi ustvarili v začetku decembra, pa so nato vzele visoke temperature.

Zimska ponudba za pohorski turizem tako ne bo več dovolj, zato zdaj ponudniki veliko stavijo na skupno blagovno znamko. Z Okusi Štajerske gostinci in drugi ponudniki od danes naprej svoje storitve tržijo tudi po spletu.

Tukaj je seznam ponudb, med katerimi lahko izbirate.

Blagovni znamki se je pridružilo že več kot 70 ponudnikov, ki se bodo z Okusi Štajerske tudi enotno promovirali.

Patricija Jankovič, vodja projekta Okusi Štajerske, je povedala: »Štajerska lahko ponudi pristno, tipično štajersko gostoljubje, štajerske jedi in pa butični turizem brez masovnega turizma.« Gre za korak v smeri zagotavljanja celoletne turistične ponudbe na Štajerskem in Pohorju.

Foto: Marko Pigac

Turistična agencija Martura je kot krovna partnerica projekta Flavors of Styria – Okusi Štajerske danes v hotelu Arena pod Pohorjem izpeljala uradno predstavitev tega projekta.

Obenem je zaživela tudi nova spletna stran, kjer je dostopna spletna trgovina, preko katere je mogoče rezervirati razne turistične produkte, značilne za štajersko regijo. V sklopu projekta je Martura poskrbela tudi za izdelavo aplikacije za pametne telefone.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Se miga-)in dela in ne jamra.Veliko uspeha

Starejše novice