V Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan je potekal strateški kolegij vodstva Univerze v Mariboru.

Na predlog in povabilo dekana Fakultete za naravoslovje in matematiko doc. dr. Mitje Slavinca je rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar sklical strateški kolegij dekanov v RIS Dvorec Rakičan. Šlo je za prvi takšen kolegij, na katerem so se ob rektorju zbrali tudi vsi prorektorji in vseh 17 dekanov fakultet.

Univerza v Mariboru med najboljšimi na svetu

Uvodoma so dekani predstavili svoje izkušnje, ki jih imajo na posamezni fakulteti v zvezi z zagotavljanjem kakovosti študija, znanstveno raziskovalnega in strokovnega dela ter tudi vpetosti univerze v domače in tuje okolje. To so namreč ključni kazalniki, na osnovi katerih se je Univerza v Mariboru uvrstila med 600 najboljših univerz na svetu.

V prihodnje bolj moderna univerza

V nadaljevanju kolegija so razglabljali o sistemu financiranja fakultet. Resorna prorektorja sta predstavila obstoječe stanje in možne module ter kriterije o katerih bo v prihodnje tekla razprava. Pri tem se bo zasledovalo pomemben cilj, da se bo Univerza v Mariboru razvijala v smeri moderne, mednarodno primerljive univerze, znotraj katere bodo posamezne fakultete lahko v čim večji meri razvijale svoje potenciale.

Foto: RIS DR

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice